У Рівненській міській лікарні мають засоби захисту, але не можуть закупити ліки від коронавірусу

11 Квітня 2020, 14:46
Рівненська центральна міська лікарня 594
Рівненська центральна міська лікарня

Рівненська центральна міська лікарня не може закупити ліки, якими лікують коронавірус у світі, бо вони не внесені у національний перелік лікарських засобів.

Про це розповіли на нараді з головами РДА та головними лікарями опорних лікарень Рівненщини щодо забезпечення мед закладів області.

Наразі у Рівненській центральній міській лікарні перебуває 31 пацієнт, з них 15 міських жителів та шість медпрацівників.

За словами в. о. головного лікаря Ігора Дундюка, заклад має 178 комбінезонів, 23 окуляри, 3 417 одноразових респіраторів, 1140 респіратори класу FFP3, 947 захисних комбінезонів, 146 захисних щитків, 1405 одноразових халатів, 8 тисяч нітрилових рукавичок.

Також у лікарні є 17 апаратів штучної вентиляції легень, але зараз жоден пацієнт їх не потребує. Проте, Ігор Дундюк розповів, що лікарня не може закупити ліки, якими лікують симптоми коронавірусу у світі, бо вони не внесені в національний перелік лікарських засобів. Голова ОДА Віталій Коваль пообіцяв якось вирішити це питання.

Заклад може прийняти 200 пацієнтів. Але у такому режимі роботи як зараз, засобів захисту вистачить приблизно на три тижні.

Ігор Дундюк озвучив ще одну проблему, з якою стикнулася Центральна міська лікарня. Від початку карантину там створили спеціальні бригади із чотирьох анестезіологів та анестезистів, які чергують по два тижні. Вони працюють із важкими хворими. Після закінчення двох тижнів їм зроблять ПЛР-тести і відправлять на відпочинок, а їх замінить інша бригада. Але у міській лікарні вистачає працівників лише на три бригади.

Тому головний лікар просить створити бригади із працівників інших лікарень, щоб у разі хвороби лікарів можна було викликати когось на заміну.

Читайте також: На Рівненщині зафіксували 10 нових випадків коронавірусу

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024