Шанс стати на ноги: у Любомльському ТМО трьом пацієнткам замінили кульшові суглоби

10 Червня 2023, 15:45
У Любомльському ТМО трьом пацієнткам замінили кульшові суглоби 639
У Любомльському ТМО трьом пацієнткам замінили кульшові суглоби

У Любомльському ТМО ще три пацієнтки завдяки операціям з ендопротезування отримали шанс повноцінно ходити. Загалом з початку року хірурги-травматологи провели вже вісім таких операцій.

Побували на операції у Любомльському ТМО і журналістка Район.Медицина

Пересадку кульшових суглобів провели цього тижня лікарі-травматологи: завідувач відділення Андрій Бондаренко та лікар-травматолог Олександр Скучинський під керівництвом досвідчених колег із Волочиської центральної районної лікарні Хмельницької області. Забезпечував анестезію – завідувач відділення інтенсивної терапії та анестезіології Олександр Згоранець.

 

Усі три пацієнтки, яким в ці дні робили операції – мешканки Любомльщини та Ковельщини, віком 65+.

Як розповідає 68-річна пані Надія, родом вона – з Лукова, проте народилася і виросла у селі Лисняки, що на Любомльщині. Довгі роки лікувалася в різних медзакладах, приймала різні процедури, однак ефект був короткочасним. Зрештою, діти вирішили: мамі потрібна операція! Адже жінці є ким тішитися: вдома на її чекає 13 внуків та 8 правнуків!

Надія зізнається, що перед операцією зовсім немає страху, бо життя з постійним болем, милицями – не життя.

 

Жителька села Згорани, 67-річна Віра у молодих роках дуже любила спорт, тож зізнається, що фізичні навантаження (зокрема, й сільська праця) тепер далися взнаки. Минулої зими почала ходити з палицею, а цієї осені та зими – уже з двома милицями. Зрештою, жінка наважилася на пересадку суглоба, бо мріє вийти на свій город та насолодитись роботою в полі.

На операційному столі першою опинилася жінка з Радехова. Її взялися оперувати усією командою. Оперативне втручання, попри складний діагноз, минуло успішно.

 

В усіх трьох пацієнток – диспластичний коксартроз Іступеня, тож хірургам-травматологам було над чим працювати. 

Нагадаємо пацієнтам, що для ендопротезування у Любомльському ТМО використовують суглоби українського виробництва, якість яких перевірена багатьма українськими клініками. Їхній ресурс становить до 20 років. Тобто людина після операції може жити звичайним життям.

Телефон для консультацій та довідок: 096-86-82-859 – Андрій Олександрович Бондаренко.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024