Світовий банк допоможе українським медзакладам кожної області встановити сонячні панелі

10 Червня 2023, 12:45
Світовий банк допоможе українським медзакладам кожної області встановити сонячні панелі 770
Світовий банк допоможе українським медзакладам кожної області встановити сонячні панелі

Проєкт, який МОЗ реалізує за підтримки Світового банку, спрямований на посилене забезпечення медзакладів, зокрема відновлення, оновлення та модернізацію інфраструктури. 

Йдеться про відбудову пошкоджених обʼєктів медичної інфраструктури, оновлення приміщень і будівель та модернізацію медзакладів сучасним обладнанням для посилення енергонезалежності, повідомляють у МОЗ.

Медзаклади усіх областей можуть подати заявки та отримати фінансування інфраструктурних проєктів та проєктів зі встановлення сонячних панелей. Інфраструктурні проєкти стосуються відновлення та модернізації пошкоджених внаслідок бойових дій державних або комунальних медзакладів та підвищення енергоефективності забезпечення доступу до альтернативних джерел енергії. 

Окремо медзаклади первинної ланки медичної допомоги можуть подати заявку на встановлення сонячного енергетичного обладнання – сонячних панелей, акумулятора та інвертора. Таким чином заклади «первинки» зможуть не лише використовувати сонячну енергію як автономне джерело живлення, а й накопичувати її та зменшити витрати на електроенергію. 

«Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя» (HEAL Ukraine) – це потужний інфраструктурний проєкт, який Міністерство охорони здоров’я реалізує у співпраці зі Світовим банком. На рівні МОЗ створено проєктний офіс з відновлення, який приймає пропозиції інфраструктурних проєктів для закладів охорони здоров’я, з-поміж яких будуть відібрані проєкти для реалізації. Тому кожен заклад, відповідно до критеріїв відбору, може оформити заявку на участь у проєкті та отримати можливість відновити або посилити інфраструктуру закладу охорони здоров’я», – наголосив заступник міністра, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін. 

Пропозиції можуть подавати: військові адміністрації, виконавчі органи сільських, селищних, міських, районних у містах рад, державні і комунальні медзаклади. 

Щоб отримати фінансування проєктів з відбудови та оновлення, медичні заклади мають врахувати, які потреби можуть містити їх пропозиції, яким критеріям відбору мають відповідати подані на розгляд проєкти, зокрема, які види медичної допомоги мають надавати медзаклади, в яких будуть реалізовані інфраструктурні проєкти, які документи слід подавати разом із пропозицією. Ця інформація міститься за посиланням. Детальніше про умови – в операційному посібнику проєкту, розділ 9 – «Механізм відбору інфраструктурних проєктів»: https://moz.gov.ua/uploads/9/46454-dn_911_16052023_dod1 .pdf

Для участі у відборі проєктів зі встановлення сонячного енергетичного обладнання заклади первинної ланки мають дотриматись умов, викладених у цьому оголошенні.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024