Як отримати доступні ліки при серцево-судинних захворюваннях: нагадує Нацслужба здоров'я

09 Червня 2023, 16:52
Як отримати доступні ліки при серцево-судинних захворюваннях 742
Як отримати доступні ліки при серцево-судинних захворюваннях

Будь-який маршрут пацієнта по ліки починається із відвідування лікаря, встановлення діагнозу та призначення лікування.

Під час тижня серцевого ритму нагадуємо, як пацієнтам із серцево-судинними захворюваннями отримувати «Доступні ліки».

Пацієнтам зі скаргами на серцево-судинні недуги потрібно звернутись до свого сімейного лікаря або терапевта, з яким укладено декларацію.

Зверніть увагу, внутрішньо переміщені особи мають право звертатись по медичну допомогу до будь-якого іншого сімейного лікаря чи терапевта, з якими декларації немає.

Знайти найближчий заклад, де надають первинну медичну допомогу та де працюють сімейні лікарі і терапевти можна на нашому дашборді «Електронна карта місць надання первинної медичної допомоги».

Сімейний лікар або терапевт випише електронний рецепт (або паперовий - якщо раптом є проблеми із електропостачанням чи інтернетом) на підставі обстежень та діагнозу. В рецепті лікар вкаже міжнародну непатентовану назву препарату (МНН).

Читайте такожЧи правда, що всі ліки за електронним рецептом є безоплатними

З рецептом можна звернутися в будь-яку аптеку, незалежно від місця реєстрації. Головна умова – наявність договору з НСЗУ. Впізнати таку аптеку можна за наліпкою «Доступні ліки». Всього таких аптек понад 13 тисяч. Побачити їх розташування можна на нашому дашборді «Електронна карта місць відпуску лікарських засобів за еРецептом». Для цього на другій сторінці у фільтрі «Програма е-рецепту» оберіть - «Доступні ліки». Також дізнатися адресу такої аптеки також можна за номером контакт-центру 16-77.

Щоб отримати ліки в аптеці, потрібно повідомити працівникові аптеки 16-значний номер рецепта будь-яким доступним шляхом: продиктувати усно, надати роздруковану інформаційну пам’ятку, надати записку із виписаним на неї номером рецепта, показати увімкнений екран свого телефону з відкритим смс-повідомленням тощо.

Читайте також: Як отримати для рідних отримати «Доступні ліки» в аптеках

Фармацевт запропонує наявні лікарські засоби на вибір – спочатку безоплатні, а потім з доплатою. Якщо в аптеці є необхідні ліки, потрібно назвати код підтвердження та отримати потрібний препарат. Якщо у даній аптеці немає потрібного лікарського засобу, його можна замовити або звернутись до іншої аптеки.

Пам’ятайте: термін дії рецепту становить 30 днів з дати виписування.

Читайте також: Для яких видів захворювань діє програма «Доступні ліки»

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024