На Рівненщині радилися, як організувати маршрут пацієнта в інсультні центри

09 Червня 2023, 15:18
На Рівненщині радилися, як організувати маршрут пацієнта в інсультні центри 425
На Рівненщині радилися, як організувати маршрут пацієнта в інсультні центри

Департамент цивільного захисту та охорони здоров'я Рівненської ОВА наголошує на необхідності раннього розпізнавання пацієнтів з інсультом та чіткої їх маршрутизації в інсультні центри.

Про це пише газета «Медичний вісник».

8 червня 2023 року в Департаменті цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДА відбулася чергова нарада робочої групи з питань надання медичної допомоги хворим з інсультами, яка створена при департаменті. Захід відбувся під головуванням заступниці директора департаменту Олени Гандзюк. Основна тема — необхідність раннього розпізнавання пацієнтів з інсультом та чітка їх маршрутизація в інсультні центри.

«Якісна поінформованість людей щодо раннього розпізнавання інсульту, переваги госпіталізації до лікарень, де є інсультний центр, аналіз причин доставки пацієнта до лікарні поза терапевтичним вікном, якісний збір статистичних даних – це першочергові і наші спільні завдання. Також наявність в закладах медикаментів та розхідних матеріалів для забезпечення безплатної медичної допомоги, як це передбачено законодавством», – зазначила Олена Гандзюк.

За результатом зустрічі ухвалили рішення довести напрацьовану інформацію, роз’яснити цілі та механізм збору необхідних даних на місцях. 

«У час війни ми не можемо собі дозволити втрачати людей лише через недотримання правильної маршрутизації пацієнтів з інсультами. Усе має бути чітко: є законтрактований на відповідний пакет найближчий заклад охорони здоров’я — туди й мають везти пацієнтів у таких станах. Недопустимо, щоб лікуванням займались заклади, де не створено для цього відповідних умов», — підсумувала Олена Гандзюк.

Офіційні дані свідчать, що в закладах охорони здоров’я, які законтрактовані для надання медичної допомоги у разі гострого коронарного синдрому та гострого мозкового інсульту, пацієнти мають значно вищі шанси на виживання та швидше одужання.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024