В Україні через війну зростає кількість передчасних пологів та кесарських розтинів

06 Червня 2023, 15:30
В Україні через війну зростає кількість передчасних пологів та кесарських розтинів 450
В Україні через війну зростає кількість передчасних пологів та кесарських розтинів

Війна в Україні негативно позначається на вагітних і новонароджених. Російське вторгнення в Україну завдало значної шкоди цивільному населенню загалом, а через те, що бойові дії затягуються, вагітним жінкам доводиться стикатися з найважчими випробуваннями.

Як говориться в статті New York Times (NYT), для вагітних українок стрес може бути особливо небезпечним, оскільки лікарі та співробітники лікарень попереджають про різке збільшення проблем зі здоров'ям у матерів, таких як передчасні пологи, пише «УНІАН».

«Діти, народжені раніше терміну, більш схильні до розвитку респіраторних, неврологічних і травних ускладнень. Ті, хто народився дуже передчасно, можуть мати серйозні проблеми з фізичним і психічним здоров'ям», – пишеться в матеріалі.

«Ми бачимо, що перебіг вагітності став важчим», – сказала Людмила Солоджук, головна лікарка однієї з лікарень в Миколаєві. «Зазвичай народження нової людини – це щастя, а зараз – тривога», – додала лікарка.

Вона пояснила, що зусилля щодо захисту вагітних українок від напруженості війни стали пріоритетом медицини, тому медичний персонал пробує нові способи відвернути увагу пацієнтів від війни.

Також у цій лікарні повідомили, що кількість кесаревих розтинів і передчасних пологів збільшилася на 5%.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024