Іваничівську лікарню перевірили, чи дотримуються там інфекційного контролю за туберкульозом

05 Червня 2023, 15:15
Іваничівську лікарню перевірили, чи дотримуються там інфекційного контролю за туберкульозом 618
Іваничівську лікарню перевірили, чи дотримуються там інфекційного контролю за туберкульозом

Фахівці відділу інфекційного контролю та антибіотикорезистентності Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб продовжують проводити моніторингові візити.

Цього разу вони відвідали Іваничівську багатопрофільну лікарню. Серед основних завдань таких візитів – інфекційний контроль за туберкульозом у закладах охорони здоров’я, йдеться на сайті Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб. 

В ході зустрічі спеціалісти Центру ознайомилися з діяльністю закладу, разом з медичними працівниками відділу інфекційного контролю опрацювали документацію,  провели анкетування впровадження заходів з інфекційного контролю за туберкульозом, обговорили проблемні питання та надали рекомендації щодо ймовірних шляхів їх вирішення.

Фахівці нагадують, що стигматизація людей з туберкульозом та упереджене ставлення до діагнозу — окрема проблема в подоланні поширення туберкульозу. Стигма створює психологічні бар’єри для адекватного сприйняття хвороби та віддаляє досягнення головної мети — перемоги над туберкульозом. Стигма та самостигма зменшують прихильність людей до лікування, перешкоджають швидкій реінтеграції у суспільство та відновленню працездатності. Більше третини (39%) людей в Україні особисто стикалися зі стигмою на шляху діагностики та лікування ТБ, і це заважало їм отримувати медичні послуги. Поінформованість має важливе значення, адже тільки так ми зможемо побороти наслідки архаїчних упереджень, засуджень та стигматизації та забезпечити право на гідне життя кожної людини!

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024