Естонія навчатиме українські команди реабілітологів

03 Червня 2023, 16:00
Естонія навчатиме українські команди реабілітологів 447
Естонія навчатиме українські команди реабілітологів

Естонські фахівці будуть навчати команди українських реабілітологів та студентів.

Перша хвиля навчання відбудеться у жовтні-листопаді цього року і розрахована на 40 медиків із вже сформованих команд реабілітологів, повідомляє МОЗ

«Розвиток медичної реабілітації — це один із наших найбільших пріоритетів. Адже українські військові, які були поранені, контужені чи отримали протезування потребують якісного та комплексного відновлення. Ми дуже вдячні уряду Естонії за послідовну підтримку України та за вашу готовність навчати українські команди з реабілітації. Ваш величезний досвід розвитку системи мультидисциплінарної реабілітації стане дуже корисним для України, особливо для відновлення українських військових після протезування», – про це заявила заступниця міністра з питань євроінтеграції Марина Слободніченко під час зустрічі із заступницею генерального секретаря з питань охорони здоровʼя Міністерства соціальної політики Естонії Хейді Аласеп та Лаурі Лухтом, головою Східного партнерства Естонського центру міжнародного розвитку (ESTDEV). 

У межах цієї співпраці планується провести навчання не лише фахівців вже сформованих реабілітаційних бригад, але й також запустити програму навчання для студентів-реабілітологів. Крім того, планується здійснювати навчання з використанням підходу «тренери для тренерів». 

Через якийсь час після навчання, естонські інструктори з реабілітації повернуться до України з моніторинговим візитом та проінспектують, як реабілітаційні бригади змогли реалізувати набуті навички на практиці.   

До речі, це не перша програма з навчання реабілітологів від Естонії. У 2016 році була започаткована 5-річна програма, в рамках якої фахівці естонської реабілітації навчали українських лікарів основам ерготерапії

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024