На Волині візьмуться до формування наглядових рад при медичних закладах

03 Червня 2023, 13:20
На Волині сформують наглядові ради при медичних закладах 944
На Волині сформують наглядові ради при медичних закладах

На Волині наглядові ради при медичних закладах будуть обов'язковими.

Про це йшлося під час онлайн-наради з обговорення аспектів створення і функціонування наглядових рад закладів охорони здоров`я, йдеться на сторінці Волинської обласної ради у фейсбуці

Участь у нараді взяв голова обласної ради Григорій Недопад. Дискусія велася за присутності законодавців, фахівців Міністерства охорони здоров’я та представників влади на місцях.

Проєкт відповідної урядової постанови передбачає, що до складу наглядових рад медустанов окрім представників засновника лікарні повинні увійти також і незалежні члени – представники громадськості. Їх відбиратимуть за конкурсом. При цьому нормативний документ регламентує, що кількість незалежних членів наглядової ради повинна бути дещо більшою, ніж від сторони засновника. В іншій конфігурації наглядовий орган не вважатиметься правомочним.

Під час обговорення проєкту нормативного документу голова обласної ради Григорій Недопад зауважив, що запропоновані порядок формування наглядової ради та процедура її функціонування можуть ускладнювати роботу цього органу аж до неспроможності його скликання, окрім того, деякі пункти урядової постанови не узгоджуються з іншими нормативно-правовими актами. 

«Я пропоную створити більш доступний алгоритм відбору членів наглядової ради, самого її формування, а також відкоригувати процедурні моменти в порядку діяльності», – висловив пропозицію очільник Волиньради.

Учасники засідання відзначили слушність зауважень та мають намір внести їх у проєкт документа.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024