В Україні збільшується охоплення щепленнями дітей першого року життя

02 Червня 2023, 10:38
В Україні збільшується охоплення щепленнями дітей першого року життя 321
В Україні збільшується охоплення щепленнями дітей першого року життя

Охоплення щепленнями дітей першого року життя у 2023 році щомісяця зростають.

Йдеться про щеплення, які передбачені Календарем профілактичних щеплень. Зокрема, проти туберкульозу, поліомієліту, кору, дифтерії та правця, повідомляють у МОЗ

Охоплення обов’язковими профілактичними щепленнями дітей першого року життя щомісяця підвищується, починаючи з січня 2023 року, та перевищують показники аналогічного періоду 2022 року.

Зокрема, за підсумками чотирьох місяців 2023 року, від запланованої на рік кількості дітей щеплення проти туберкульозу вакциною БЦЖ отримали 26,5%, гепатиту В – 29%, поліомієліту (діти до року) – 30,8%, кору, паротиту, краснухи у 12 місяців (КПК-1) – 31,6%, кашлюку-дифтерії-правцю трьома дозами щеплено (АКДП-3) – 31,7%, гемофільної інфекції діти у віці 1 рік – 30,2%. Необхідний показник за підсумками чотирьох місяців поточного року має становити 32% від 100% річного плану.

Відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень, дитина має отримати щеплення проти таких захворювань, як туберкульоз, гепатит В, кір, епідемічний паротит (свинка), краснуха, дифтерія, правець, кашлюк, поліомієліт та хіб-інфекція.

Щеплення проти цих та інших захворювань, внесені до Національного календаря профілактичних щеплень. Усі вакцини є в Україні. Вони безоплатні. Записати дитину на щеплення батьки можуть у сімейного лікаря або в будь-якому закладі охорони здоров'я, який надає послуги з імунізації. Також під час огляду у педіатра чи сімейного лікаря можна перевірити вакцинальний статус дитини та надолужити пропущені щеплення.

Читайте також: У травні у Володимирському ТМО народилося 28 діток

Які безоплатні медичні послуги може отримати дитина від народження до повноліття

Щороку понад тисячу дітей в Україні потребують переливання крові

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024