Які особливості проходження МСЕК під час дії воєнного стану

30 Травня 2023, 17:27
Які особливості проходження МСЕК під час дії воєнного стану 1591
Які особливості проходження МСЕК під час дії воєнного стану

Міністерство охорони здоров’я нагадує, що на період дії воєнного стану на території України процедура проведення медико-соціальної експертизи значно спрощена. 

На сьогодні медико-соціальні експертні комісії (МСЕК) продовжують роботу відповідно до нормативно-правових актів (зокрема, постанов КМУ від 08.03.2022 № 225 та від 30.03.2022 № 390), які спрощують проходження експертизи у воєнний час, повідомляють на сайті МОЗ. 

На період дії воєнного стану МСЕК здійснює свої функції з забезпеченням принципу екстериторіальності. Крім того, експертиза проводиться за направленням лікарсько-консультативної комісії незалежно від місця реєстрації, проживання чи перебування громадян, які звертаються для встановлення групи інвалідності. 

У разі, коли особа звертається для встановлення інвалідності та не може прибути на огляд до МСЕК, комісія може приймати рішення про встановлення інвалідності заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я. 

Якщо особа хоче встановити інвалідність, але не може прибути на огляд – МСЕК може приймати таке рішення заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я. 

Якщо є обставини, за яких ви або ваша дитина не можете пройти обстеження й оформити направлення на МСЕК, строк повторного огляду вважається продовженим на весь час дії воєнного стану та впродовж 6 місяців після його припинення/скасування. Усі виплати та відповідні пільги зберігаються за особою до закінчення строку проходження повторного огляду.

Звертаємо вашу увагу, якщо під час проходження медико-соціальної експертної комісії обмежують чи порушують ваші права, звертайтеся телефоном на «гарячу лінію» МОЗ: 0 800 60 20 19. 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024