У дитячій поліклініці Луцька модернізували офтальмологічні кабінети та збільшили кількість фахівців

29 Травня 2023, 21:16
У дитячій поліклініці Луцька модернізували офтальмологічні кабінети та збільшили кількість фахівців 1551
У дитячій поліклініці Луцька модернізували офтальмологічні кабінети та збільшили кількість фахівців

У Луцькій міській дитячій поліклініці працює команда із шести фахових офтальмологів, а також медсестер.

Як зазначила на своїй сторінці у фейсбуці директорка медзакладу Оксана Лєщинська, колектив відділення збільшили, щоб маленькі пацієнти і їх батьки могли швидко потрапити на огляд і отримати якісну медичну послугу.

За її словами, допомогу по зору діткам надають висококваліфіковані спеціалісти з багаторічним стажем Тетяна Мельник, Тетяна Бундак, Інна Мах, а також колектив поповнився новими фахівцями: Юлія Суходольська, Наталія Мельник, Вікторія Москаленко.

«Підготовка кожного нового лікаря – це близько семи років навчання і практики, тож дуже важливо, що до Луцької міської дитячої поліклініки прийшли повністю підготовлені нові спеціалісти, які обрали для себе роботу з дітками у такій значущій сфері, як офтальмологія. Адже кількість діток, у яких діагностуються хвороби ока, на жаль, неупинно зростає. Щороку захворювання очей виявляють у все більшої кількості дошкільнят. Тому на сьогодні ми змогли наблизити медичну допомогу до пацієнта, щоб максимально скоротити термін очікування візиту до офтальмолога, а також мати змогу обрати лікаря», – розповіла Оксана Лєщинська.

Крім того, в офтальмологічних кабінетах Луцької міської дитячої поліклініки за адресою: Чорновола,1 зробили сучасний ремонт коштом з бюджету Луцької міської ради, котрий відповідає усім вимогам якості й безпеки. У приміщеннях зробили тематичне оздоблення. Придбали і встановили новітнє офтальмологічне обладнання. На світлині з оглядом дитини зображено огляд очного дна біомікроскопічно, з допомогою сучасної лампи і лінзи.

Також, за словами директорки поліклініки, батьки відмічають комфорт перебування в офтальмологічних кабінетах і можливість оперативно потрапити до офтальмолога. Час огляду і консультування кожної дитини також зріс за рахунок достатньої кількості лікарів. 

«Тому закликаємо батьків не зволікати із перевіркою гостроти зору і здоров’я дитячих очей. Пам’ятаймо – хвороби ока потребують динамічного спостереження. Звертатися до окуліста необхідно не тільки раз на рік, але значно частіше, при будь-яких підозрах на порушення, щоб не пропустити патологій чи зниження гостроти зору. Особливо зараз, коли діти здебільшого проводять надмір часу за гаджетами, мають онлайн-навчання та інші непомірні навантаження на зір», – наголосила лікарка. 

Тож медики запрошують батьків приводити діток на огляд і консультацію до луцьких офтальмологів після отримання направлення у педіатра, з яким укладено декларацію.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024