ДонорUA закликає українців планувати донації крові через особистий кабінет донора

29 Травня 2023, 18:08
ДонорUA закликає українців планувати донації крові через особистий кабінет донора 568
ДонорUA закликає українців планувати донації крові через особистий кабінет донора

Інтенсивність ворожих ракетних обстрілів  по всій Україні знову зростає, й багато українців прагнуть допомогти постраждалим. 

Дбаючи про безпеку, ДонорUA закликає заздалегідь планувати донації в особистому кабінеті на сайті, повідомляють Район.Медицина у пресслужбі проєкту.

«Ми співпрацюємо з усіма центрами крові, Міністерством охорони здоров’я та Українським центром трансплант-координації, які повідомляють про потреби у крові в різних регіонах країни. Завдяки цьому ми можемо правильно скоординувати донорів до закладів, де потрібна саме їхня група крові, а також підкажемо, як підготуватися до донації. Тому ми закликаємо не створювати черги, аби не наражати себе на небезпеку, а створити особистий кабінет донора на сайті www.donor.ua та запланувати в ньому донацію», — наголошує співзасновниця та СЕО ДонорUA Ірина Славінська.  

Платформа ДонорUA вже об’єднала спільноту з понад 127 000 регулярних донорів крові з усієї України. Ось чому планувати донації через особистий кабінет не лише корисно, але й зручно.

  • Велике скупчення людей — це ризики як для самих донорів, так і для лікарень;

  • Завдяки тому, що донор/ка планує здачу крові через особистий кабінет, центр крові може розрахувати навантаження на день і вести свою діяльність планово. Це означає єдине — без черг

  • Уся інформація про донації людини буде зібрана в одному місці, а завдяки вбудованому календарю є можливість розрахувати інтервал до наступної донації крові або її компонентів, тобто здавати кров регулярно стане ще простіше.

Якщо ви маєте бажання стати регулярним донором та запланувати донацію разом з ДонорUA, зробити це можна за посиланням.

 Також фахівці проєкту закликають підтримати  розвиток регулярного донорства крові в України разовим або системним внеском.

 

 
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024