У громаді на Сарненщині медики вимірювали артеріальний тиск переселенцям

29 Травня 2023, 13:16
У громаді на Сарненщині медики вимірювали артеріальний тиск переселенцям 262
У громаді на Сарненщині медики вимірювали артеріальний тиск переселенцям

Працівники Рокитнівського Центру первинної медико-санітарної допомоги долучилися до участі в заході «Дня вимірювання артеріального тиску» в  місцях перебування переселенців.

Про це йдеться на сторінці медустанови у фейсбуці

Відбулася акція в рамках спільного проєкту до Всесвітнього дня боротьби з артеріальною гіпертензією та Тижня громадського здоров’я, спільно з Центром громадського здоров’я України, Рівненським обласним центром контролю та профілактики хвороб.

Також рокитнівські медики дали поради, коли і як часто вимірювати артеріальний тиск.

За словами сімейних лікарів, вимірювати артеріальний тиск зазвичай потрібно у двох ситуаціях. По-перше, якщо артеріальна гіпертонія виявлена вперше. В цьому випадку вимірювання артеріального тиску вдома в різний час доби допоможе лікареві уточнити підвищення артеріального тиску, виявить характер його коливань протягом доби, визначити реакцію вашої серцево-судинної системи на різні провокуючі фактори (фізичне навантаження, емоційне напруження і ін.).

По-друге, коли підбирають лікарські препарати. В цьому випадку вимірювання артеріального тиску вдома допоможе лікареві визначити, чи ефективні призначені препарати, найбільш підходящі для вас дози і визначити режим прийому ліків.

У цих двох випадках зазвичай потрібно вимірювати артеріальний тиск 2 - 3 рази на день протягом 1-3 тижнів.

В інших випадках вимірювати артеріальний тиск слід:

- при появі головного болю, утруднення дихання, тяжкості і болю за грудиною або в області серця, шуму у вухах, «пелени в очах» або при появі симптомів, які у Вас зазвичай супроводжують підвищення артеріального тиску.

- при появі слабкості, запаморочення, «підкошуванні» ніг, потемніння в ногах, нестійкості ходи, оскільки ці симптоми можуть вказувати на зниження артеріального тиску (гіпотонію).

- після виконання фізичних вправ, особливо в період підбору оптимального навантаження.

- у випадках виразною реакції вашого АТ на зміну погоди.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024