Близько 300 тисяч викликів за рік: як працює екстрена меддопомога на Закарпатті

27 Травня 2023, 12:31
Близько 300 тисяч викликів за рік: як працює екстрена меддопомога на Закарпатті 431
Близько 300 тисяч викликів за рік: як працює екстрена меддопомога на Закарпатті

400 викликів на добу опрацьовують у Закарпатському територіальному центрі екстреної медичної допомоги

Про це розповів Суспільному директор центру Фома Білинець.

Центр має 11 станцій, три підстанції, 64 пункти постійного базування бригад в області. На виклики виїздять 106 бригад, з них — 33 лікарські та 72 фельдшерські. Про роботу екстреної меддопомоги Закарпатської області в період воєнного стану — у матеріалі Суспільного.

Працівники 10 бригад екстреної меддопомоги обслуговують Ужгород. Про це розповів заступник начальника Ужгородської станції екстреної меддопомоги Михайло Бойсак. За його словами, загалом на цій станції працюють близько 45 лікарів.

«Наші лікарі є на передовій, тож вони там нас захищають. Екстрена служба першою працює на передовій. Коли вимикали світло, також було не легко. Збільшилася кількість викликів, нічних викликів. Збільшилася кількість ДТП через вимкнення вуличного освітлення. Також проблеми були з ліфтами, які не працювали. Бригади застрягали в ліфтах, змушені були працювати з ліхтариками. У середньому за добу Ужгородська станція обслуговує близько 80 викликів. Це орієнтовно 80-10 викликів на бригаду», — розповів Михайло Бойсак.

Близько однієї тисячі викликів за зміну з усієї області опрацьовують працівники диспетчерської служи, — розповіла старша фельдшерка центральної диспетчерської Закарпатського центру екстреної меддопомоги Вікторія Терпак.

Закарпатський центр екстреної медичної допомоги має 11 станцій, 3 підстанції, 64 пункти постійного базування бригад, — розповів його директор Фома Білинець. За його словами, територію області обслуговують 106 бригад, з них – 33 лікарські та 72 фельдшерські.

«У нас працює близько 1500 людей. Надзвичайно, що у нас є черга молодих фахівців, які бажають працювати у службі екстреної меддопомоги. Багато роботи ми проводимо з нашими військовими, на жаль, багато поранених. Багато здійснили перевезень наших важких поранених у спеціалізовані заклади нашої області та за її межі й, зокрема, за кордон. Тому навантаження дійсно зросло», — сказав Фома Білинець.

За його словами, працівники Закарпатського центру екстреної меддопомоги опрацьовують близько 300 тисяч викликів швидкої на рік.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024