Підлітку з Херсона, який втратив руку під час обстрілів, встановили біонічний протез

26 Травня 2023, 12:43
Підлітку з Херсона, який втратив руку під час обстрілів, встановили біонічний протез 614
Підлітку з Херсона, який втратив руку під час обстрілів, встановили біонічний протез

Під час одного з артилерійських обстрілів  Херсона 14-річний підліток Артур отримав важке поранення руки.

Про історію лікування хлопця та як лікарям вдалося встановити йому біонічний протез, розповідають у МОЗ

У свої 14 хлопець пережив окупацію рідного Херсону. Але після, здавалося б, найстрашнішого, коли терористи вже покинули місто, – хлопець потрапив під артилерійський обстріл та отримав серйозні травми лівої руки. 

Херсонські медики зробили все можливе – проводили операції під ліхтариками, бо в лікарні не було ані світла, ані води, – але не змогли врятувати руку хлопця. Артуру зробили ампутацію вище ліктя, а потім направили в Охматдит.

Реабілітологи та психологи розпочали роботу з фізичного та морального відновлення і підготовку хлопця до протезування. І за пів року Артур отримав високофункціональний протез руки з біонічною кистю. 

Прикметно, що сучасний протез для хлопця виготовили в. Частину фінансування покрила держава, ще частину Superhumans.Center та Novaukraine.

Зараз спеціалісти продовжують працювати з хлопцем, щоб він навчився повною мірою використовувати свою нову руку. Вже після перших днів тренувань хлопець може взяти яблуко та цукерки, переставити стакан з водою, взяти коробок із сірниками, відірвати виноград, потиснути руку. 

Команда МОЗ дякує лікарям за їхню роботу та бажає Артуру якнайшвидшого відновлення!

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024