Чи може пацієнт отримати ліки не у своїй лікарні

26 Травня 2023, 12:00
Ліки для пацієнта 648
Ліки для пацієнта

Часто буває, що пацієнти потрапляють на лікування в інші регіони, у зв'язку з чим виникає питання про те, чи може пацієнт отримати там ліки. 

Як зазначають у Медзакупівлях України, медичні товари відвантажують безпосередньо в заклади охорони здоров’я, де пацієнти отримують їх безоплатно.

Кількість препаратів, які мають закупити Медичні закупівлі України, формується на основі замовлення від лікарень. Вони подають його раз на рік на початку закупівельного циклу, орієнтуючись на число пацієнтів, які зафіксовані у тій чи іншій лікарні.

Проте через повномасштабне вторгнення багато українців були вимушені переїхати в більш безпечні регіони держави. Це не означає, що такі люди вимушені перервати лікування.

Кожен пацієнт має право отримати централізовано закуплені ліки в будь-якій лікарні України, куди Медзакупівлі здійснили відвантаження. Для цього варто зібрати усі документи, які підтверджують хворобу та потребу в конкретному препараті. Якщо ліки є в наявності у закладі охорони здоров’я, їх мають видати безоплатно пацієнту.

Перевірити наявність препаратів в лікарнях пацієнти можуть за допомогою Telegram-боту – https://t.me/medpro_ukraine_bot

Проте зверніть увагу, це – агрегатор інформації, яку лікарні подають двічі на місяць. Тож, аби отримати максимально релевантну інформацію, радять також зателефонувати безпосередньо до закладу охорони здоров’я.

Читайте також: Як отримати для рідних отримати «Доступні ліки» в аптеках

Для яких видів захворювань діє програма «Доступні ліки»

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024