У Рівному відзначили Всеукраїнський тиждень громадського здоров'я

25 Травня 2023, 19:23
У Рівному відзначили Всеукраїнський тиждень громадського здоров'я 420
У Рівному відзначили Всеукраїнський тиждень громадського здоров'я

У Рівному відбувся захід до Всеукраїнського тижня громадського здоров'я.

За сприяння Рівненської обласної військової адміністрації, Рівненської міської ради, співпраці із Департаментом цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДА та за підтримки Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров‘я» під час заходу мобільні бригади обстежили 192 особи на визначення рівня артеріального тиску, глюкози та холестерину в крові, повідомляють у Рівненському обласному центрі контролю та профілактики хвороб. 

За результатами обстежень:

  •  у 37% виявили підвищений артеріальний тиск;
  • 23% мали підвищений рівень глюкози в крові;
  • 7% підвищений рівень холестерину.

За даними Центр громадського здоров’я України до 40% хворих на артеріальну гіпертензію не підозрюють у себе недугу, бо часто ця хвороба має безсимптомний перебіг.

Також під час акції рівняни мали можливість зробити щеплення від COVID-19 та дифтерії.

«Запобігання та вчасне виявлення хвороб допоможе людям уникнути госпіталізацій до інсультного центру та центру, де надають медичну допомогу при інфарктах, і надовго зберегти якість життя. А також дозволить уникнути колосальних витрат в охороні здоров’я», – зауважила заступник директора департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення РОДА Олена Гандзюк.

 

«Неінфекційні захворювання – основна причина передчасної смертності та захворюваності в Україні. Профілактика цих хвороб – перший крок у боротьбі з цією проблемою. Ми заохочуємо населення до здорового способу життя. Започатковано опитування пацієнтів для вдосконалення якості послуг медичних мобільних команд. На Рівненщині працюють три ММК, які надають медичну допомогу населенню з хронічними неінфекційними захворюваннями», – повідомила регіональний координатор Українсько-швейцарського проєкту «Діємо для здоров‘я» Наталія Фесовець.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024