Керівництво Волині думало, як покращити стан вакцинації в області

20 Травня 2023, 09:15
Керівництво Волині думало, як покращити стан вакцинації в області 617
Керівництво Волині думало, як покращити стан вакцинації в області

Не зважаючи на пандемію та війну, на Волині показники охоплення плановими щепленнями зберігаються на рівні минулих періодів. Однак, вони є вищими від середніх по Україні, але все ще не досягають рекомендованих ВООЗ -95%.

Про це йшлося під час колегії управління охорони здоров’я Волинської ОВА, де серед питань, які розглядалися, проаналізували проблематику проведення вакцинації населення та забезпеченість закладів охорони здоров’я імунобіологічними препаратами, повідомляють у Волинській облраді. 

Вакцинами від COVID-19 область забезпечена, однак цьогоріч з’явився дефіцит сироваток проти дифтерії і правцю, гемофільної інфекції та оральної від поліомієліту.

Начальник управління охорони здоров’я Юрій Легкодух запевнив, що спільно з обласним лабораторним центром розроблено план з покращення у 2023 році доступності вакцинації для населення в умовах воєнного стану, в тому числі і для внутрішньо переміщених осіб.

Він також повідомив, що після проведених консультацій із районними військовими адміністраціями та органами місцевого самоврядування розроблено Проєкт спроможної мережі медзакладів Волинської області, який направлено на погодження до Міністерства охорони здоров’я України. У Проєкті визначено чотири госпітальних кластери у межах адміністративних районів: Володимирський, Камінь-Каширський, Ковельський та Луцький.

Читайте також: Громадам Волині пропонують передбачати кошти у своїх бюджетах на довезення донорів до центрів крові

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024