Тренувалися, вакцинувалися, тестувалися: у Шацьку відбувся захід «Територія здоров’я»

19 Травня 2023, 13:38
У Шацьку  відбувся захід «Територія здоров’я» 878
У Шацьку відбувся захід «Територія здоров’я»

Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб» продовжує проводити виїзні заходи «Територія здоров’я» у рамках підтримки програми імунізації. 

У Шацьку «Територія здоров’я» відбулася за підтримки та особистої участі селищного голови Сергія Карпука, працівників Любомльського відділення центру, а також  спільно з Товариством Червоного Хреста України та Шацької лікарні, йдеться на сайті Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб. 

Мета заходу – підвищення обізнаності про важливість імунізації та запобігання інфекційних та неінфекційних захворювань, популяризація здорового способу життя та здорового харчування, наближення медичних послуг до населення. У Шацьк прибув вакцинальний автобус, де підготовлена бригада медиків робила щеплення від СOVID-19 та вакцинокерованих інфекцій.

Досить символічно, що черговий виїзд припав на День вишиванки. Адже гасло цьогорічного дня — «Вишиванка — це любов. Вишивати — оберігати, вірити, чекати». Існує велика кількість традицій та обрядів, в яких вишита сорочка виконує роль оберега. Та найбільше сакралізували вишиванку сучасні українці. Сотні майстрів та майстринь вишивки по всій Україні вишивають сорочки захисникам з лобов’ю і надією, що вишиванки захистять наших воїнів від ворожих куль. 

А військові одягають їх як духовну броню. ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб» з початку військової агресії теж вносить свій посильний внесок у перемогу і підтримку наших воїнів. Тому були невимовно раді, що на «Територію здоров’я» прийшли наші захисники, аби перевірити своє здоров’я та зробити щеплення. Вони щепилися від дифтерії та правця, а також від СOVID-19.

Товариство Червоного Хреста України на «Території здоров’я» провели для всіх охочих навчання з надання домедичної  допомоги (серцево-легенева реанімація, непрохідність дихальних шляхів).  Та заходи для дітей з елементами творчості з метою покращення емоційного стану та зниження рівня стресу.

Місцеві жителі проконсультувалися з сімейним лікарем, перевірили свій тиск та рівень цукру у крові, зробили швидкі тести на COVID-19, ВІЛ/СНІД та гепатит В, С і вакцинувалися від СOVID-19. Також перевірили стан родимок.

А школярі взяли участь у майстер-класі із правильного миття рук.

Не оминули увагою і найменших мешканців Шацьку. На «Територію здоров’я» прийшли діти з вихователями з дитячого садочку. На малюків чекали інтерактивні ігри на тему: «Здорове харчування» та корисні солодкі подарунки.

Дякуємо всім, хто прийшов на «Територію здоров’я», а також підтримав і допоміг у її проведенні: селищному голові Сергію Карпуку, Товариству Червоного Хреста України та КНП «Шацька лікарня Шацької селищної ради».

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024