Гощанські медики отримали нове авто від ЮНІСЕФ

11 Травня 2023, 09:38
Гощанські медики отримали нове авто від ЮНІСЕФ 608
Гощанські медики отримали нове авто від ЮНІСЕФ

На Гощанщині відбулося засідання підсумкової медичної ради за результатами діяльності закладів охорони здоров’я краю за 2022 рік.

Відбулося засідання медради 9 травня під головуванням директора Департаменту цивільного захисту та охорони здоров'я Рівненської ОВА Олега Вівсянника, пише газета «Медичний вісник».

Участь у заході також взяли заступник директора департаменту з цивільного захисту Костянтин Мазяр, заступниця начальника управління розвитку меддопомоги департаменту Тетяна Мельник, заступниця Гощанського селищного голови Олена Ткачук та секретар Гощанської селищної ради Дмитро Ткачук.

Перед колективами звітували керівники закладів охорони здоров’я Гощанщини - КНП «Гощанський центр первинної медико-санітарної допомоги» Тетяна Поліщук, генеральна директорка КНП «Гощанська багатопрофільна лікарня» Галина Козяр-Грицак, керівник КНП «Бабинський ЦПМСД» Андрій Тишков та керівниця КНП «Бугринська АЗПСМ» Оксана Шаляпіна.

«Вдячний керівникам та колективам закладів охорони здоров’я Гощанщини за те, що тримаєте руку на пульсі реформи охорони здоров’я, – зазначив Олег Михайлович. – Адже системний діалог та взаємодія з місцевою владою — запорука успіху будь-якої реформи. Щодо формування спроможної мережі медзакладів — це наше спільне завдання. Має бути розроблений чіткий план розвитку закладів, щоб якнайкраще забезпечити надання якісної, доступної та безоплатної медичної допомоги пацієнтам на всіх рівнях — від сімейного лікаря до вузькоспеціалізованої допомоги. В центрі нашої уваги — пацієнт, його життя та здоров’я».

Як зазначив Олег Вівсянник, їхня мета — пріоретизувати використання обмежених фінансових ресурсів та спрямувати їх у ті заклади, де вони у найкоротші терміни зможуть надати найкращий результат. 

«Маємо чітко розуміти роль кожного закладу в мережі та відповідно чіткий перелік напрямів допомоги, який буде там надаватися. Це дозволить нам доукомплектувати заклади необхідним сучасним обладнанням та фахівцями, аби бути абсолютно впевненими, що, потрапивши туди, пацієнт отримає всю необхідну допомогу на найвищому рівні», – зазначив Олег Вівсянник.

Він також вручив керівниці КНП «Гощанський ЦПМСД» Тетяні Поліщук ключі від авто. Його медики отримали від міжнародних партнерів.

«ЮНІСЕФ у співпраці з Міністерство охорони здоров'я України передав нашій державі 70 автомобілів, які були закуплені коштом ЮНІСЕФ та за пожертви людей з Королівства Нідерландів, для надання допомоги дітям до трьох років по програмі «Турбота з народження вдома», – каже Тетяна Віталіївна. – Автомобіль, який ми одержали, допоможе медперсоналу бути ще більш мобільним та відвідувати сім’ї з дітьми у віддалених селах громади. Також вони будуть передані до 65 центрів первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) в 11 областях країни, що найбільше постраждали від бойових дій».

«Автомобіль дозволить медикам охопити ще віддаленіші громади, а отже більше вагітних та родин з дітьми отримають необхідну допомогу», — підкреслив Олег Вівсянник.

На базі Центру було створено мобільну бригаду Червоного Хреста для огляду населення у важкодоступних населених пунктах та внутрішньо переміщених осіб. За цей період було здійснено 97 виїздів, оглянуто 850 пацієнтів. Оскільки населення переважно старшого віку, тому потреба у виїздах мобільних бригад – дуже велика.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024