Рівненських лікарів навчають міжнародні волонтери з військовим досвідом. ФОТО

06 Травня 2023, 17:50
Навчання рівненських лікарів 718
Навчання рівненських лікарів

На базі Рівненської обласної лікарні стартував тренінг для лікарів. Навчання організоване міжнародною благодійною громадською організацію MedGlobal спільно з українською медичною асоціацією Північної Америки «UMANA».

Відтак, медики Рівненської області удосконалять свої знання та навички з ефективних в час війни методів діагностики травм, зупинки кровотеч та базової кардіо-легеневої реанімації, повідомляє Рівненська ОВА.

«Сьогодні дуже важливою є підтримка світової спільноти. Дякую Уряду США за таку можливість. Без вашого сприяння Україні важко було би протистояти російській агресії. Дякую за те, що навчатимете наших лікарів надавати медичну допомогу в умовах війни. Сподіваюся на подальшу співпрацю», – зазначив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

За словами головного лікаря медзакладу Віктора Ткача, це будуть одні з наймасштабніших занять для медиків на Рівненщині. Вони триватимуть до 11 травня, буде задіяно майже 300 людей. Йде мова не лише про працівників лікарні, а й інших медзакладів області.

Тренінги складатимуться з теоретичної та практичної частин.

Один з дводенних тренінгів був присвячений опануванню практичного застосування портативних апаратів ультразвукової діагностики (УЗД). Завдяки невеликим розмірам прилад зручно використовувати для діагностики воєнних травм на полі бою або на етапі до госпіталізації. Це значно підвищує можливості порятувати життя поранених.

Інший блок тренінгів спрямований навчити лікарів швидко і вміло застосовувати методи відновлення життєдіяльності, зокрема дихання і кровообігу.

Практикум «Зупинка кровотеч» ознайомить медиків з техніками зупинки кровотеч з допомогою джгутів, турнікетів; а також дозволить відпрацювати навики тампонування та бандажу.

Тренінги проведуть американські лікарі та медсестри, волонтери MedGlobal з досвідом роботи у країнах в стані війни. Серед них: лікар первинної допомоги лікарні Рочестера Таня Буцєрка, відома світова лідерка медичних спільнот та освітянка Вікі Ноубл, лікар УЗД з лікарні Массачусетсу Ендрю Літепло, лікар невідкладних станів Кевін Сзе, а також медсестра загального профілю у лікарні Нозвестерну Алісія Бін та медсестра реанімації з Вашингтону Мерріл Тидінгс.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024