В областях створять мережу осередків у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»

28 Квітня 2023, 10:21
В областях створять мережу осередків у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» 936
В областях створять мережу осередків у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»

Повномасштабне вторгнення рф в Україну, поміж усього іншого, завдає колосальний вплив на психічне здоров’я українців.

І зараз особливо важливо зосередитися на відновленні людського ресурсу і наданні необхідної громадянам психосоціальної підтримки, пише МОЗ

На розширеній нараді Координаційного центру з психічного здоров’я при Кабінеті Міністрів України йшлося про необхідність поширення пріоритетних напрямів і проєктів у межах ініціативи Олени Зеленської зі створення Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» по всіх областях країни. Для цього має бути сформована регіональна мережа осередків з реалізації програми.

«Поки що психосоціальні послуги з’являються реактивно як відповідь на гостру болючу проблему, вони хаотичні і не мають ознак системності. Натомість системність визначається чіткими правилами поведінки, сталою скоординованістю, багатомережевістю та генерацією зусиль всіх галузей і сфер, прямо чи опосередковано дотичних до підтримки ментального здоров’я», – підкреслила керівниця Координаційного центру з психічного здоров’я КМУ Оксана Збітнєва.

Участь у нараді взяли понад 80 учасників – заступники голів обласних військово-цивільних адміністрацій (далі – ОВЦА), очільники обласних департаментів охорони здоров’я та інші.

На початку травня для всіх профільних заступників голів ОВЦА, відповідальних за впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я, та керівників визначених ними обласних департаментів буде проведена стратегічна сесія, де відпрацьовуватимуться механізми втілення пріоритетних проєктів центральних органів виконавчої влади у регіонах та конкретних громадах.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024