Медики Рівненського госпіталю ветеранів війни ділились досвідом реабілітації на Всеукраїнській конференції

24 Квітня 2023, 10:06
Медики Рівненського госпіталю ветеранів війни ділились досвідом реабілітації на Всеукраїнській конференції 594
Медики Рівненського госпіталю ветеранів війни ділились досвідом реабілітації на Всеукраїнській конференції

Українські медсестри та медбрати пройшли навчання з нових підходів у реабілітації.

Як йдеться на сайті МОЗ, у межах ініціативи міністра охорони здоров’я «Здоровіші Разом» Міністерство охорони здоров’я України спільно з Центром розвитку медсестринства МОЗ України за підтримки ВООЗ провели чергову практичну конференцію «Сучасні тенденції в реабілітаційній допомозі для фахівців з медсестринства». 

 

У заході взяли участь 48 керівників з медсестринства та лідери з усіх областей України. Всі учасники мали змогу обмінятися практичним досвідом та поглибити свої знання у питаннях реабілітації, а також обговорити запити, які виникають в умовах навантаження на систему охорони здоров’я внаслідок війни. 

 

Зараз тема реабілітації як ніколи актуальна, адже через збройну агресію росії та постійні обстріли зросла кількість тих постраждалих українців, які мають поранення, контузії, психічні травми і потребують спеціалізованого лікування та подальшої реабілітації. А завдяки такому навчанню українські медсестри та медбрати зможуть опанувати сучасні тенденції в цьому напрямі та підвищити свої практичні навички для допомоги пацієнтам. 

Зокрема, серед інших були майстер-класи на такі теми:

  • Роль медичної сестри в реабілітації.
  • Реабілітація у сфері охорони здоровʼя в Україні: теперішнє та майбутнє.
  • Переміщення пацієнтів: профілактика ускладнень від знерухомлення та безпека персоналу.
  • Досвід медичних сестер з реабілітації пацієнтів в Національному реабілітаційному центрі «Незламні».
  • Роль медичної сестри в новій мультидисциплінарній реабілітаційній команді.
  • Досвід з реабілітації пацієнтів в республіканському центрі лікування та реабілітації наслідків нейротравми КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» тощо.

Важливо, що завдяки конференції медики ознайомилися з принципами реабілітації, навичками/компетенціями необхідними для посилення реабілітаційних послуг, орієнтованих на пацієнта в Україні, та заходами, які можуть вжити медсестри для безпечного надання реабілітаційних послуг. 

Такі знання надалі стануть практичною базою для розвитку у медичній системі такого фахівця як сестра-медична з реабілітації.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
22.04.2024