«Російські війська забрали 20 нових «швидких», – фельдшер про окупацію Херсона

19 Квітня 2023, 11:35
Фельдшер Віталій Токарєв 685
Фельдшер Віталій Токарєв

Фельдшер екстреної меддопомоги з Херсона розповів про роботу в окупації.

Віталій Токарєв, фельдшер екстреної медичної допомоги в Херсоні, з початку повномасштабного вторгнення та всі сім місяців окупації працював на викликах, пише телеграм-канал UNITED24.

«В окупації було дуже тяжко. Це постійні перевірки. Нас зупиняли на блокпостах, перевіряли документи та автомобіль, дивились, що ми возимо. Потім росіяни вирішили, що наші машини дорого обслуговувати. У нас були всі новенькі — тільки оновили парк. Вони хотіли забрати 20 машин з Херсона. Ми переконували, що не можна залишити місто без швидких. Вони погодилися. А згодом прийшли з автоматами й усі забрали».

Завдяки донорам та партнерам UNITED24 вже з березня Віталій працює на сучасній повнопривідній машині швидкої, оснащеній кращим медичним обладнанням.

«Ми дуже вдячні за надання нам такого автомобіля. За комплектацією машини дуже гарні. І ми всім користуємось. У нас зараз небезпечно, тож наші машини дуже часто залучають до евакуації. Вивозять хворих зі стаціонарів на подальше лікування до різних лікарень України. Людей прямо з реанімації на апаратах ШВЛ перевозимо. Без них було б дуже важко».

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024