На Закарпатті директора та ексбухгалтера медустанови підозрюють у фінансових махінаціях на 2,2 мільйона

04 Квітня 2023, 13:53
На Закарпатті директора та ексбухгалтера медустанови підозрюють у фінансових махінаціях на 2,2 мільйона 3023
На Закарпатті директора та ексбухгалтера медустанови підозрюють у фінансових махінаціях на 2,2 мільйона

У заволодінні понад 2,2 мільйона гривень за допомогою фінансових махінацій на Закарпатті підозрюють директора та ексбухгалтера медичного комунального підприємства.

Про це повідомляє в телеграм-каналі Закарпатська обласна прокуратура. 

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури директору однієї з медичних комунальних установ області та колишньому головному бухгалтеру прокурори повідомили про підозру у заволодінні та подальшій розтраті майна в особливо великих розмірах, що вчинили за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, службові особи організували оборудку з незаконного отримання необлікованої готівки безпосередньо від пацієнтів. При цьому гроші на рахунок підприємства не вносили. Щоб приховати цей факт, долучали до договорів на надання послуг службові чеки, які не є фіскальними касовими чеками та не свідчать про внесення готівки на рахунок підприємства.

Як наслідок – за вісім місяців 2021 року фігуранти справи отримали понад 2,2 мільйона грн. Трохи більше половини з них – це сума розтрачених коштів на витратні матеріали. Їх замовляли та використовували при наданні медичних послуг, однак гроші, які оплачували за це пацієнти, на рахунок КНП не надходили. Варто зазначити, що оборудку здійснювали в розпал пандемії коронавірусу в Україні.

Наразі, за рішенням суду, директора медичної установи, про яку йдеться, відсторонили від виконання обов’язків.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024