В Україні побільшало пацієнтів з важким перебігом COVID-19

01 Квітня 2023, 16:20
Коронавірус в Україні 931
Коронавірус в Україні

Лікарі фіксують збільшення кількості пацієнтів з COVID-19 (штам «Омікрон») із важчим перебігом хвороби.

Тож громадян закликають до вакцинації, пише «Укрінформ»

«Ми спостерігаємо зараз значно агресивніший перебіг «Омікрону», цього не було влітку, агресивність проявляється тим, що дуже висока температура в деяких випадках, і дуже стрімкий розвиток самого захворювання, наростання дихальної недостатності з ушкодженням легень. Цих випадків ще не було влітку, але зараз, на жаль, останніми тижнями ми маємо такі випадки», – розповіла на брифінгу лікарка-інфекціоністка, завідувачка інфекційного відділення № 2 Олександрівської клінічної лікарні Києва Людмила Мінова.

Вона зазначила, що більшість пацієнтів інфікувалися саме штамом «Омікрон». Кількість тих, хто потребував госпіталізації у відділення інтенсивної терапії та неінвазивної вентиляції легень, зросла. Переважно ці пацієнти – люди, які не були вакциновані проти COVID-19. 

Наголошуючи, що ці симптоми подібні до грипу, лікарка закликала робити швидкі тести – вони доступні у сімейного лікаря. Також Мінова закликала громадян переглянути свою позицію щодо вакцинації.

«У воєнний час ми маємо розвантажити заклади охорони здоров'я, щоб вони сконцентрували свою увагу на наданні допомоги військовим, тому що кількість поранених зростає і ми маємо наш ресурс направляти на допомогу в першу чергу нашим військовим, не відволікати лікарські засоби, персонал на COVID-19», – каже лікарка.

Дізнатися інформацію про вакцинацію та знайти пункти щеплення можна на сайті МОЗ list.covid19.gov.ua.

Читайте також: Через який проміжок часу потрібно ввести другу бустерну дозу дітям після 12 років

У ВООЗ оновили рекомендації щодо вакцинації від COVID-19

Міф і правда про е-рецепти з 1 квітня: що каже МОЗ

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024