На Рівненщині – один з найкращих в країні епіднагляд за інфекційними хворобами, – Федір Лапій

31 Березня 2023, 16:45
На Рівненщині – один з найкращих в країні епіднагляд за інфекційними хворобами, – Федір Лапій 1143
На Рівненщині – один з найкращих в країні епіднагляд за інфекційними хворобами, – Федір Лапій

Федір Лапій, лікар-інфекціоніст, голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики, високо оцінив роботу рівненських медиків за інфекційними хворобами, назвавши її однією з найкращих в Україні.

Про це він розповів на зустрічі із медиками та регіональними мас-медіа, повідомив на своїй сторінці у фейсбуці заступник голови Рівненської ОВА Сергій Подолін.

За інформацією Департаменту цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДА, на Рівненщині первинну вакцинацію проти COVID-19 зробили більше 900 тисяч людей, з них лише 9,2% отримали перший бустер. Війна змусила відкласти питання свого здоров’я «на потім».

Проте COVID-19 нікуди не зник. Зараз ситуація стабілізувалася, але є зростання кількості померлих. За останній тиждень – чотири, перед тим – шість летальних випадків лише на Рівненщині. А в Україні 118 людей. Водночас, від коронавірусу – це не лише смерть у гострій фазі хвороби, а й наслідки, які відчутні через місяць – інсульт, інфаркт.

«Тому важливо потурбуватися про свій захист і вакцинуватися. На сьогодні Рівненщина забезпечена вакцинами в достатній кількості. Надважливо зробити щеплення дітям з хронічними хворобами», наголосив Сергій Подолін.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024