Волинський обласний перинатальний центр потребує ремонту відділення для онкохворих дітей

31 Березня 2023, 10:23
Волинський обласний перинатальний центр потребує ремонту відділення для онкохворих дітей 967
Волинський обласний перинатальний центр потребує ремонту відділення для онкохворих дітей

Волинська обласна дитяча клінічна лікарня – єдиний різнопрофільний спеціалізований медичний заклад, що забезпечує різнопланову медичну допомогу дітям Волинської області і одночасно виконує функцію Луцької міської дитячої лікарні.

Тут розгорнуті відділення, де також надають допомогу важкохворим дітям, серед них - відділення анестезіології та інтенсивної терапії, а також дитячої онкогематології, йдеться у відеосюжеті Луцької міської ради. 

На даний час умови перебування маленьких пацієнтів у відділенні потребують покращення, що в майбутньому, за словами генеральної директорки Ірини Горавської, стане запорукою успішного лікування дітей. Медики вже розробили проєкт капітального ремонту на 700 м2. Відділення планують розмістити на четвертому поверсі, де нині функціонує ортопедотравматологія. 

За словами Ірини Горавської, у розроблений проєкт входить не тільки ремонт приміщення, а й обладнання та оснащення меблями та система вентиляції. Також передбачені герметичні капсули-приміщення, де перебуватимуть діти, які отримуватимуть високодозовану терапію та готуватимуться до пересадки кісткового мозку. 

У Волинській області щорічно фіксується виявлення від 35 до 45 хворих на онкопатологію дітей. Вони починають боротьбу із важкою хворобою в умовах відділення дитячої онкогематології Волинської обласної дитячої клінічної лікарні. Варто зазначити, що більше 80 відсотків пацієнтів після проведеного лікування одужують!

При цьому запорукою успішного лікування є відповідні умови їх перебування в стаціонарі, так як онкохворе дитя знаходиться в стані глибокої імуносупресії (ослабленого імунітету), та потребує фактично повної стерильності середовища.

Від 30 до 40% пацієнтів обласної дитячої лікарні – жителі Луцької громади, тож медики вирішили звернутися за допомогою в реконструкції відділення до міської влади. 

Більше – у відео. 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024