Підгайцівські медики розповіли про усі нюанси візиту до лікаря

30 Березня 2023, 14:25
Підгайцівські медики розповіли про усі нюанси візиту до лікаря 593
Підгайцівські медики розповіли про усі нюанси візиту до лікаря

У Підгайцівській амбулаторії діє попередній запис на прийом до лікаря.

Це потрібно для того, щоб пацієнти та лікарі могли планувати свій час, адже робочий час лікаря складається не лише з годин прийому, а й з роботи в ЕСОЗ, планування щеплень, санітарно-освітньої роботи, консультацій телефоном, йдеться на сторінці Підгайцівського Центру ПМСД у фейсбуці.

Також попередній запис на прийом до лікаря потрібен для того, щоб уникнути лишніх контактів під час очікування в черзі.

Як зазначається, записатись можна через рецепцію закладу або через портал пацієнта.

Що робити, якщо виник форс-мажор

Якщо ви захворіли раптово, то вас може оглянути ваш лікар (якщо буде час між записами інших пацієнтів), або фельдшер і дати рекомендації, а вже лікар огляне наступного дня).

Якщо в голові крутиться фраза «то що, вмирати?», бо на вашу думку стан невідкладний, то ви – пацієнт не сімейного лікаря, а лікаря швидкої допомоги. Телефонуйте 103 негайно, не втрачайте дорогоцінний час!

Щосуботи в Підгайцівській та Піддубцівській амбулаторіях чергують лікар та/або сестра медична, щоб ви могли отримати консультацію у разі гострої потреби. Медичні огляди школярів чи для відвідування басейну в ці дні не проводяться, адже це функція вашого (не чергового) лікаря.

Лікар має змогу 20 хвилин приділити пацієнту. Це час для збору анамнезу, огляду, надання рекомендацій та внесення даних огляду в ЕСОЗ. Щоб цей час був продуктивним, пацієнт повинен розуміти, що 20 хвилин вистачить лише на одну людину з конкретною скаргою чи проблемою. Тому не варто за один візит намагатись вирішити всі свої проблеми чи проблеми усієї сім'ї чи сусідів (попутно).

Не відволікайте медиків дзвінками! Кожен пацієнт, що прийшов на прийом заслуговує уваги, а не спостережень за чужими телефонними консультаціями.

Потребу в призначенні консультацій визначає саме ваш лікар, а не пацієнт! Якщо вас не влаштовує ваш лікар (надто зайнятий, надто принциповий, недостатньо доказовий) – шукайте саме того лікаря, який вам сподобається і буде відповідати вашим очікуванням!

Якщо вузький спеціаліст призначив вам будь-яке обстеження чи антибіотик, то саме цей лікар формує електронне направлення або рецепт. Сімейний лікар не є секретарем чи помічником вузьких спеціалістів.

Лікар працює в команді з медичною сестрою. Тому не дивуйтесь, якщо медична сестра телефонує чи пише вам, надає інформацію. Прикро, коли виконуючи свою роботу, медичні сестри отримують шквал негативних емоцій.

Читайте також: Рожищани передали з Польщі евакуаційне авто для волинської бригади з дефібрилятором та апаратом ШВЛ

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024