У Рівному медична рада вирішила реформувати стоматологічну поліклініку

30 Березня 2023, 13:42
У Рівному медична рада вирішила реформувати стоматологічну поліклініку 1353
У Рівному медична рада вирішила реформувати стоматологічну поліклініку

У Рівному у міській стоматологічній поліклініці відбулася підсумкова медична рада за участю директора Департамент цивільного захисту та охорони здоров'я населення РОДА Олега Вівсянника.

Про аналіз роботи закладу за 2022 рік розповів директор стоматологічної поліклініки Михайло Басюк, пише газета «Медичний вісник».

Так, в структуру закладу входять три бюджетних відділення, бюджетне відділення дитячої стоматології, госпрозрахункове ортопедичне відділення, ортодонтія, господарська служба, адміністративний підрозділ, бухгалтерія. З Нацслужбою здоров'я підписано у 2022 році дві угоди про надання вторинної медичної допомоги за пакетами: № 34 «Стоматологічна допомога дорослим та дітям», № 50 «Забезпечення кадрового потенціалу системи охорони здоров'я шляхом організації надання медичної допомоги із залученням лікарів-інтернів». 

У 2022 році поліклініка згідно з договором з НСЗУ отримала майже 4,5 мільйона гривень, в тому числі на дорослу стоматологію 2,5 мільйона гривень, на дитячу – 1,98 мільйона гривень. З місцевого бюджету надійшло 33,86 мільйона гривень. 

Комунальні послуги становлять – 7,42%; послуги/поточні ремонти – 0,89%; заробітна плата – 89,46%; придбання – 1,99%; пільгова пенсія – 0,24%. Коштом благодійного фонду закупили два бензинових генератори, п'ять стоматологічних установок та три сухожарових шафи.

Читайте також: В Острозькій академії за участі міністра охорони здоров'я засідала Госпітальна рада Рівненщини

В Острог завітав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко

Тож заслухавши виступ директора КНП «Міська стоматологічна поліклініка» Михайла Басюка, медичного директора Анатолія Глінського та заступницю медичного директора з надання стоматологічної допомоги дітям Світлану Вінтоник, медична рада прийняла рішення, що колективом КНП «Міська стоматологічна поліклініка» РМР працювала над наданням стоматологічної допомоги дорослому та дитячому населенню Рівненської територіальної громади. 

Кількість населення, яке обслуговує заклад - 251 949 осіб, з них дитячого – 50 304 особи. Кількість штатних одиниць складає 302,5 з них 250 – на бюджеті і 52,5 – на госпрозрахунку. Коштом благодійного фонду закупили вісім стоматологічних установок, три сухожарових шафи, два бензинових генератори на суму 2 мільйони гривень. 

Читайте також: Лікарка-фтизіатриня з Рівного розповіла слухачам Університету третього віку про ризики туберкульозу

Збільшилась кількість видалених зубів на 2961, відсоток санованих хворих від первинних на 6,1%; кількість відвідувань на одну пломбу – 0,2; кількість відвідувань наодну санацію – 0,1, відсоток вилікуваного ускладненого карієсу – на 8,2%, кількість УТО - на 0,6 одиниць, кількість видалених зубів - на 0,9. По ортопедичному відділенню всі показники покращились. По дитячому відділенню майже всі показники знизились. З допоміжних служб – покращилась робота рентгенологічного кабінету для дорослих.

Отже, медична рада вирішила продовжити роботу з реформування закладу на засадах надання стоматологічної допомоги. Покращити показники роботи центру дитячої стоматології, довести всі показники до нормативу та підвищити кількісні показники роботи поліклініки. 

Планують перевести центр дитячої стоматології в приміщення поліклініки, а після закінчення воєнного стану – зробити ремонт другого поверху та облаштувати його під центр дитячої стоматології. Рекомендували розробити відповідні заходи з усунення недоліків у роботі стоматполіклініки, поліпшити роботу з надання стоматологічної невідкладної допомоги та удосконалити роботу фізіотерапевтичного кабінету, провести ремонтні роботи в кабінетах поліклініки, продовжити роботу з підготовки до введення платного прийому.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024