На Рівненщині створили експертну групу, яка формуватиме спроможну мережу лікарень

24 Березня 2023, 09:32
На Рівненщині створили експертну групу, яка формуватиме спроможну мережу лікарень 726
На Рівненщині створили експертну групу, яка формуватиме спроможну мережу лікарень

На Рівненщині працюють над створенням спроможної мережі лікарень.

 Це наступний етап медреформи, яку впроваджує МОЗ. Вона передбачає оновлення підходів до визначення госпітальних округів та формування мережі медзакладів, пише Рівненська ОВА.

Про це йшлося на онлайн-нараді під головуванням Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка. Участь у ній взяв перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін та директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров'я населення ОДА Олег Вівсянник.

Через третій, так званий інфраструктурний, етап медичної реформи буде реалізовуватись досягнення трьох ключових індикаторів — забезпечення доступності, якості та безоплатності медичної допомоги для українців. Нові підходи до госпітального планування дозволять також визначати і пріоритети для післявоєнного відновлення системи охорони здоров’я, наголосив Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Тим часом на сьогодні на Рівненщині створено експертну групу фахівців для формування спроможної мережі, відповідно до постанови Кабміну.

«Вже напрацьовано низку завдань, визначено пріоритетні напрямки формування мережі на первинному рівні, екстреної медичної допомоги та спеціалізованих закладів охорони здоров’я, - прокоментував ситуацію в області перший заступник голови ОДА Сергій Подолін. – Ці напрацювання будуть презентовані госпітальній раді під головуванням міністра охорони здоров’я України. – Зараз вирішуються ключові питання щодо включення додаткових монопрофільних спеціалізованих закладів охорони здоров’я до надкластерних, а також із начальниками РВА обговорюються та визначаються кластерні заклади».

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024