Кожна свідома людина має вакцинуватись від COVID-19, – Ігор Кузін

23 Березня 2023, 12:18
Кожна свідома людина має вакцинуватись від COVID-19, – Ігор Кузін 1628
Кожна свідома людина має вакцинуватись від COVID-19, – Ігор Кузін

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін закликав українців вакцинуватися від коронавірусу.

Про це заявив Ігор Кузін під час спільної пресконференції з головою Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики, консультантом з вакцинації проти COVID-19 у проєктах Світового банку та МОЗ України Федором Лапієм у Media Center Ukraine, пише фейсбук-сторінка «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей».

«Щоб доєднатись до країн, які зможуть заявити про перемогу над пандемією, Україні слід докласти надзусиль, аби поновити охоплення вакцинацією принаймні у тих обсягах, які ми мали до повномасштабного вторгнення», – повідомив заступник міністра охорони здоров'я», – зазначив головний державний санітарний лікар України.

Ігор Кузін також наголосив: 

«В Україні є ресурси й усі можливості, щоб мінімізувати кількість важких випадків перебігу коронавірусної хвороби та летальних випадків. Для цього у нас є вакцини і є їх вибір, працюють пункти щеплення, центри вакцинації, мобільні бригади. Кожна людина має звернути увагу на свій вакцинальний статус. Особливо люди похилого віку й ті, хто має хронічні захворювання, хто часто перебуває у місцях скупчення людей. На фоні частого перебування людей в укриттях і через неможливість дотримуватись певних епідемічних норм є ризики швидкого поширення інфекції».

Якщо ви досі не вакциновані або пропустили отримання чергового щеплення – другої дози в первинному курсі чи першу або вже другу бустерну дозу – просто зверніться до найближчого пункту щеплення й вакцинуйтесь без подальших зволікань.

Читайте також: На Рівненщині зросла кількість хворих на ГРВІ та COVID-19

На Волині за тиждень перше бустерне щеплення отримали майже 250 людей

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024