До Львова прибула команда хірургів зі США, де оперуватимуть понад 20 пацієнтів з мінно-вибуховими травмами

23 Березня 2023, 11:56
До Львова прибула команда хірургів зі США 700
До Львова прибула команда хірургів зі США

У Львівську дитячу лікарню святого Миколая приїхала команда медиків зі Сполучених Штатів.

Упродовж тижня американські лікарі безкоштовно консультуватимуть та оперуватимуть пацієнтів. У пріоритеті – допомога тим, хто має мінно-вибухові травми, пише «Суспільне».

Наталія Рембач приїхала з сином до Львова з Вінницької області. У підлітка – захворювання, пов’язане з лімфатичною системою, каже його мама.

«Це доброякісна пухлина. Вона вже неодноразово оперована. Але вона росте, схильна до росту. Нам треба вирішити проблему з судинами. Ми сподіваємося, що все буде добре», — каже Наталія Рембач.

У лікарню приїхала команда з восьми медиків. Переважно це хірурги різних напрямків.

 

«Як нейрохірург я маю справу з пораненнями шиї, голови та спини. Тож я приїхав, аби допомогти людям, у кого є такі проблеми. Також в Америці до мене часто потрапляли пацієнти з ранами від пострілів», — каже нейрохірург Предіп Сетті.

Американських лікарів запросила Християнська медична асоціація України. На прийом до медиків могли записатися пацієнти з різних регіонів. Зокрема, і ті, хто отримав травми внаслідок війни, каже заступник медичного директора лікарні Андрій Дворакевич.

«Багато є діток, переміщених зі східних теренів України, які зазнали травм, які мають мінно-вибухові травми. І ми, щоб не відправляти їх за кордон, хочемо допомогти дітям тут, у Львові. Відберемо тих, хто буде потребувати, і будуть проведені операції спільно з нашими колегами», — каже Андрій Дворакевич.

За словами медика, на консультації записані 200 пацієнтів. Ще 25 українців прооперують. Усі послуги — безкоштовні для пацієнтів.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024