У США розсекретять дані щодо походження COVID-19: Байден підписав закон

22 Березня 2023, 12:48
У США розсекретять дані щодо походження COVID-19 424
У США розсекретять дані щодо походження COVID-19

Президент Сполучених Штатів Джо Байден 20 березня 2023 року підписав закон про розсекречення розвідданих щодо походження COVID-19.

Відповідна заява президента США оприлюднена на офіційному сайті Білого дому, пише «Суспільне».

«Я поділяю мету Конгресу оприлюднити якомога більше інформації про походження коронавірусної хвороби», — зазначив Байден.

Він нагадав, що у 2021 році вже доручив американській розвідці використовувати всі наявні в її розпорядженні інструменти для розслідування походження вірусу, і наразі ця робота триває.

«Нам потрібно докопатися до витоків COVID-19, щоб краще запобігти майбутнім пандеміям», — додав Байден.

Президент також наголосив, що його адміністрація продовжуватиме вивчати всю секретну інформацію, що стосується походження COVID-19, зокрема й потенційні посилання на Інститут вірусології Уханя.

«Запроваджуючи це законодавство, моя адміністрація розсекретить і поширить такі дані, наскільки це можливо, відповідно до моїх конституційних повноважень щодо захисту від розголошення інформації, яка може завдати шкоди національній безпеці», — підсумував Байден.

 

Раніше у Федеральному бюро розслідувань США заявили, що причиною пандемії COVID-19, ймовірно, є витік небезпечного вірусу із лабораторії в китайському Ухані. За словами директора ФБР, Китай всіляко перешкоджає з'ясуванню справжніх причин пандемії.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024