Лікарню на Горохівщині перевірили на дотримання інфекційного контролю

21 Березня 2023, 13:34
Лікарню на Горохівщині перевірили на дотримання інфекційного контролю 877
Лікарню на Горохівщині перевірили на дотримання інфекційного контролю

Працівники Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб та Горохівського відділення побували з моніторинговим візитом у Берестечківській міській лікарні.

Найбільш ефективним методом покращення якості медичних послуг, безпеки пацієнта, зниження рівня інфекцій, пов’язаних з наданням медичної допомоги, та антимікробної резистентності, а також усунення ризиків інфікування серед медичного персоналу є впровадження інтервенцій з профілактики інфекцій та інфекційного контролю. Для цього в закладах охорони здоров’я діють відділи інфекційного контролю, йдеться на сайті Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб. 

Про їх належну роботу йшлося під час моніторингового візиту фахівців відділу інфекційного контролю та антибіотикорезистентності Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб та Горохівського відділення до КП «Берестечківська міська лікарня».

Під час візиту розглянули стан впровадження заходів з профілактики інфекцій та інфекційного контролю у закладі. Визначили та обговорили проблемні питання, щодо яких необхідні першочергові зміни. Особливу увагу звернули на наявність інфраструктури та ресурсів для впровадження заходів з інфекційного контролю.

За результатами моніторингу надали рекомендації щодо профілактики та епідемічного нагляду за інфекційними хворобами, пов’язаними з наданням медичної допомоги, проведення адміністрування антимікробних препаратів, виконання інструкції з впровадження покращення гігієни рук.

Також працівники Горохівського відділення і лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних факторів провели лабораторно-інструментальні дослідження зовнішнього середовища та відбір проб води. Це зроблено з метою оцінки якості та безпечності умов надання медичних послуг на робочих місцях працівників стоматологічного кабінету Берестечківської міської лікарні.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024