Рівненський неонатальний центр отримав дороговартісні препарати від закордонних благодійників

19 Березня 2023, 16:27
Рівненський неонатальний центр отримав дороговартісні препарати від закордонних благодійників 747
Рівненський неонатальний центр отримав дороговартісні препарати від закордонних благодійників

Дороговартісні препарати для пацієнтів неонатального центру отримала Рівненська обласна дитяча лікарня  від організацій «Americares Foundation»,  «UA Brokers Without Borders», Благодійного фонду «Крила надії».

Нині 32 малюки перебувають на лікуванні в неонатальному центрі: шестеро у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії, ще 26 в неонатальному відділенні. Отриманні ліки є незамінними для новонароджених, яких лікують в нашому медичному закладі, йдеться на сторінці Рівненської обласної дитячої лікарні у фейсбуці

«Канавіт» або вітамін К1, застосовується для профілактики геморагічної хвороби новонароджених, яка може розвинутись в перший місяць життя дитини і призвести до тяжких ускладнень у вигляді спонтанних крововиливів.

Читайте також: В пологовому будинку Рівного відбувся день відкритих дверей

Кофеїну цитрат є незамінним у передчасно народжених дітей для стимуляції дихального центру і профілактики апное недоношених (затримок дихання). Призначають до досягнення дитиною 34 тижнів постконцептуального віку, коли дитина вже може ефективно самостійно дихати.

Щороку наші спеціалісти виходжують понад 200 недоношених дітей, які потребують стимулювання дихання.

«Добутамін» – інотропний препарат, який призначають новонародженим в критичних станах та станах, які потребують гемодинамічної підтримки.

У лікарні зазначають, що ця допомога дозволяє зберігати здоров'я та життя маленьких дітей, які потребують спеціалізованої медичної допомоги. 

Читайте також: У яких лікарнях Рівненщини можна пройти безоплатну реабілітацію: перелік

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024