Фонд Притули та Helsi відкрили збір в 1 млн грн на закупівлю медичних рюкзаків для бойових медиків

17 Березня 2023, 11:37
Фонд Притули та Helsi відкрили збір в 1 млн грн на закупівлю медичних рюкзаків для бойових медиків 1847
Фонд Притули та Helsi відкрили збір в 1 млн грн на закупівлю медичних рюкзаків для бойових медиків

15 березня стартував масштабний збір в 1 мільйон гривень на закупівлю медичних рюкзаків для бойових медиків. Вони надають невідкладну медичну допомогу: зупиняють кровотечі, допомагають відновити дихання, рятують кінцівки, підтримують військових під час евакуації тощо. Почасти також доглядають за пораненими бійцями в госпіталях.

Аби медики й надалі могли рятувати українських воїнів, Благодійний Фонд Сергія Притули та медична інформаційна система Helsi оголосили збір коштів серед українців, повідомляє пресслужба HELSI.

Один рюкзак із базовим наповненням коштує 40 000 гривень. Зібравши кошти, організації придбають 25 медичних рюкзаків та передадуть їх на фронт.

Із якісним наповненням рюкзака, один бойовий медик здатен врятувати десятки життів. Та для цього в доступі повсякчас мають бути основні засоби для допомоги: потрібні препарати і обладнання.

Стандартний медичний рюкзак містить: бандажі, турнікети, бинти різних видів, атравматичні ножиці, очні щитки, назофаренгіальні трубки, транексанову кислоту, декомперсійні голки, шийні комірці, термоковдри, різні марлеві компреси тощо.

Минулого року, упродовж листопада-грудня, Фонд Притули та Helsi зібрали 1,275 млн грн та закупили для фронту тактичні аптечки, евакуаційні ноші, вузлові турнікети та інше обладнання. «Не кожен готовий повторити той подвиг, який щодня роблять військові медики, рятуючи життя військовослужбовців. Але разом з вами ми можемо їм допомогти. Минулого року ми об’єднали зусилля з Фондом Сергія Притули, щоб допомагати у напрямку такмеду. А сьогодні стартуємо черговий збір на медичні рюкзаки, які здатні закрити базові потреби медиків для порятунку життя захисників України», – каже Євген Донець, CEO Helsi.

«Іноземні гості в нашому Фонді часто питають, що більше потрібно на фронті: зброя чи медицина. Ми відповідаємо: зброя і медицина. Бо це про здатність і захищати державу, і захищати себе. Ми вдячні нашим партнерам, які розуміють важливість такмеду і систематично підтримують цей наш напрямок роботи. Медичні рюкзаки з якісною комплектацією ми передамо бойовим медикам з досвідом, або після додаткового навчання, яке проводять наші інструктори військово-медичного департаменту Фонду.

Таким чином, ця допомога буде максимально ефективною, а рюкзаки дозволять закрити потреби одразу кільком підрозділам», – вважає засновник Фонду Сергій Притула.

Долучитися до придбання рюкзаків і порятунку життя українських воїнів можна за посиланням https://app.helsi.me/dopomoga

Helsi.me — це сервіс запису на медичні послуги та безпечного зберігання медичних даних. Сервіс дозволяє пацієнтам швидко і зручно записуватись на прийом до лікаря, діагностику, аналізи, вакцинацію і замовляти медикаменти. Лікарням – брати участь у реформі Міністерства охорони здоров’я і впорядкувати роботу клінік. Користувачами мобільного додатку Helsi являються вже понад 4,6 мільйона людей, кількість бронювань консультацій на місяць – 10 мільйонів, кількість онлайн консультацій – три мільйона на місяць. Системою користуються понад 1300 установ охорони здоров’я і 42 000 лікарів по всій Україні. 

Додаткова інформація: [email protected], https://helsi.me/

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024