У Ковелі прооперували далекобійника з численними патологіями серця

16 Березня 2023, 10:32
У Ковелі прооперували далекобійника з численними патологіями серця 1164
У Ковелі прооперували далекобійника з численними патологіями серця
Звична поїздка за кордон для водія-далекобійника Михайла Касянчука з Житомирщини могла закінчитися фатально. 
 
За свої 55 років він ніколи не скаржився на біль у серці. Повертаючись додому, чоловіку стало зле за кермом. Його у стані тяжкого аритмогенного шоку «швидка» доставила до Ковельського МТМО, повідомляють на фейсбук-сторінці лікувальної установи. 
 
У результаті проведеної ехокардіографії (ЕХО-КГ) виявили ряд патологій серця: важку дилатацію порожнин серця, загальну гіпокінезію стінок лівого шлуночка, недостатність мітрального клапана ІІІ ст. і тристулкового клапана ІІІ ст. Глобальна скоротливість міокарда лівого шлуночка була значно знижена (ФВ 14-16%). Аби врятувати хворому життя, лікарі прийняли рішення про негайне підключення системи штучного кровообігу VA-ECMO. Інформацію про пацієнта з тяжкою серцевою недостатністю внесли в ЄДІСТ для трансплантації серця в статусі екстреності І.

Через 18 днів перебування пацієнта на апараті механічної підтримки кровообігу скоротливу здатність міокарду було відновлено👍 
 
«Завдяки титанічним зусиллям наших лікарів стан пацієнта значно покращився і це дало змогу перенести відомості в ЄДІСТ щодо статусу екстреності: з І в VI до повного відновлення. І на 19-й день було прийнято рішення про відключення VA-ECMO у зв’язку з відновленням функції серця», – йдеться у повідомленні. 
Оскільки інфекційні ускладнення є однією з основних причин смерті під час перебування хворих на механічній підтримці кровообігу, пацієнт ще перебуває під пильним наглядом лікарів. Одним із найголовніших лабораторних показників є прокальцитонін. Його Рівень визначається майже щоденно і є у межах 0.30 – 0.5 нг/мл, що свідчить про високий професіоналізм та обізнаність медичного персоналу всіх рівнів.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024