Мешканців Володимирщини закликають обстежитися на туберкульоз

15 Березня 2023, 15:27
Мешканців Володимирщини закликають обстежитися на туберкульоз 498
Мешканців Володимирщини закликають обстежитися на туберкульоз

На Волині цього року виявили 88 випадків легеневого туберкульозу, зокрема, 24 – у дітей.

У 2022 році таких випадків в області було 455, в тому числі 19 – серед дітей, йдеться на сторінці Володимирського ТМО у фейсбуці.

Туберкульоз — інфекційна хвороба, що викликається мікобактеріями туберкульозу (бактеріями комплексу Mycobacterium tuberculosis).

Найбільш поширеним є туберкульоз легень, але хвороба може вражати й інші органи та системи організму, крім волосся та нігтів.

Передається туберкульоз від людини, яка має відкриту форму ТБ (з активним бактеріовиділенням) до іншої людини повітряно-крапельним шляхом під час кашлю, розмови, чхання. Ризик інфікування залежить від тривалості та інтенсивності контакту та від кількості бактерій, які вдихає здорова людина.

Вірогідність розвинення хвороби після контакту з бактеріями залежить від стану імунної системи. Якщо вона не здатна стримувати інфекцію, розвивається туберкульоз.

Найтиповіші прояви туберкульозу:

- кашель або покашлювання впродовж 2-х тижнів і більше;

- підвищена температура тіла — від 37,2 °С;

- різка втрата ваги;

- зниження працездатності й загальна втомлюваність;

- нічна пітливість;

- виражена задишка;

- при важких формах — кровохаркання.

Туберкульоз — виліковне захворювання, успіх лікування залежить від вчасно розпочатого прийому ефективних медпрепаратів та дисципліни пацієнта у дотриманні всіх рекомендацій лікаря та регулярному прийомі ліків.

Що робити, якщо ви помітили схожі симптоми у себе чи своїх близьких?

Відповідь єдина – якомога швидше зверніться до лікаря! Не затягуйте час і не займайтеся самолікуванням. Чим раніше було розпочате лікування, тим більше шансів на його успіх.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024