У Львові прооперували чоловіка з патологією кишківника

11 Березня 2023, 16:53
У Львові прооперували чоловіка з патологією кишківника 1673
У Львові прооперували чоловіка з патологією кишківника

У Львові прооперували чоловіка з рідкісною патологією судин кишківника. 

Мешканець Червоноградського району схуд на 20 кілограмів за три тижні, щоб врятувати чоловіка, його довелося ургентно прооперувати. Про це повідомили у Першому територіальному медичному об'єднанні Львова, передає «Суспільне»

Майже місяць у 69-річного пана Романа болів живіт, особливо після їжі. Чоловік постійно відчував слабкість. Згодом його стан погіршився. Чоловік більше не міг їсти. За три тижні він схуд на 20 кг. Після цього його госпіталізували до Лікарні Святого Пантелеймона у Львові.

Медики обстежили чоловіка та встановили діагноз — атеросклеротична оклюзія стовбура верхньої мезентеріальної артерії кишківника. Це означає повне перекриття головної судини, що забезпечує кровопостачання більшої частини кишківника. Така патологія зустрічається лише у 0,1% пацієнтів, кажуть у медзакладі.

"Розвивається захворювання зазвичай через відкладання холестеринових бляшок на стінці артерії. Це і стало причиною хвороби пана Романа. Аби врятувати життя чоловіку, пацієнтові встановили синтетичний протез, що відновив кровотік до кишківника", — розповіли у Першому ТМО.

Післяопераційний період у пацієнта минув без ускладнень. Уже наступного дня після втручання стан пана Романа стабілізувався. На десятий день чоловік поїхав додому. Тиждень тому чоловік був на контрольному огляді. В нього усе добре та він вже набрав 4 кілограми.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024