Волинські заклади освіти та медицини отримали 10 тонн засобів гігієни від поляків

10 Березня 2023, 14:40
Волинські заклади освіти та медицини отримали 10 тонн засобів гігієни від поляків 800
Волинські заклади освіти та медицини отримали 10 тонн засобів гігієни від поляків

У Волинській обласній раді розподілили гуманітарну допомогу між комунальними закладами.

Майже 10 тонн гігієнічних та санітарних засобів у партнерстві з компанією PERSAN S.A – польським виробником косметики та побутових розчинів спорядив Ян Вєсьолек - очільник Сілезького регіонального Товариства друзів дітей, з яким в обласної ради підписаний меморандум про партнерство. йдеться на сторінці обласної ради у фейсбуці

Проте, під час війни договір про співпрацю у галузі позашкільної освіти дітей трансформувався також і в гуманітарну підтримку. Різноманітну допомогу Ян Вєсьолек у взаємодії з депутаткою обласної ради Ольгою Омелько доправляє на Волинь не вперше.

Цього разу це – засоби гігієни (шампуні, мило, гелі для душу) та миючі і дезінфікуючі розчини для сантехніки та підлоги. Їх отримали Володимир-Волинський ліцей «Центр освіти», обласний еколого-натуралістичний центр, половина з надісланого, обсягом близько п'ять тонн, призначається для психіатричної лікарні.

Головна лікарка медустанови Людмила Юрко подякувала за актуальну допомогу: 

«Нашій лікарні надають різноманітну підтримку, але таких речей завжди обмаль, а потреба у нас постійно велика. З початку війни наш заклад удвічі перевантажений, і потік пацієнтів, на жаль, не знижується, на сьогодні їх понад 600», – зазначила Людмила Юрко.

Вона також зазначила, що невирішеною потребою залишаються лікарняні меблі, зокрема, ліжка та приліжкові тумби. Представники засновника медзакладу пообіцяли допомогти з вирішенням.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024
14.04.2024