У Колківській громаді дитсадок та ліцей перевірили на дотримання особистої гігієни дітей

10 Березня 2023, 09:17
У Колківській громаді дитсадок та ліцей перевірили на дотримання особистої гігієни дітей 564
У Колківській громаді дитсадок та ліцей перевірили на дотримання особистої гігієни дітей

Фахівці Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб, а також його структурних підрозділів продовжують здійснювати моніторингові візити в заклади дошкільної освіти та навчальні заклади.

Серед основних завдань таких візитів – профілактика інфекційних захворювань та комунікаційні заходи щодо дотримання особистої гігієни і здорового харчування дітей та підлітків, йдеться на сторінці установи у фейсбуці

Так нещодавно, фахівці Маневицького відділення здійснили моніторинговий візит в ЗДО (заклад дошкільної освіти) та ліцей с. Боровичі Колківської громади. Спеціалісти відділу поспілкувалися з вихователями ЗДО та дітьми на тему здорового харчування та дотримання особистої гігієни. Далі були ігри, щоб засвоїти корисний матеріал. Рекомендації щодо здорового харчування дітей та підлітків є нескладними, а користь від них важко переоцінити.

Також фахівці нагадали основні правила щодо здорового харчування дітей та підлітків:

  • Збагачуйте раціон дітей різноманітними фруктами та овочами.
  • Надавайте перевагу, коли готуєте їжу, цільнозерновим продуктам, додайте до меню нешліфований рис, вівсянку, гречану кашу та інші види круп.
  • Урізноманітнюйте раціон білковою їжею. Здорове харчування передбачає споживання м’яса (птиця, телятина). 2–3 рази на тиждень варто готувати рибу. Не забувайте і про молочні продукти! Їх діти мають вживати кожного дня.
  • Додавайте до меню бобові та горіхи. Це джерела поживних речовин та вітамінів.

Здорове харчування також передбачає зменшення кількості солі та цукру в раціоні.

В ході візиту надані рекомендації щодо облаштування та утримання укриття закладу. Також спеціалісти Маневицького відділення дослідили температурний режим та відносну вологість у приміщеннях ЗДО та ліцею.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024