Волинська обласна лікарня отримала рентген-апарат від благодійного фонду з Великобританії. ВІДЕО

08 Березня 2023, 12:13
Волинська обласна лікарня отримала рентген-апарат від благодійного фонду з Великобританії 951
Волинська обласна лікарня отримала рентген-апарат від благодійного фонду з Великобританії

Рентген-апарат «С-АРМ», операційний стіл і необхідні розхідні матеріали отримала Волинська обласна клінічна лікарня від благодійного фонду «SMART MEDICA AID UA» із Великобританії. Представникам фонду було важливо приїхати в лікарню особисто, аби передати обладнання й наочно ознайомитися з потенціалом закладу.

Доставила гуманітарний вантаж у лікарню австралійська парамедикиня та волонтерка Джоді Роджерс, йдеться у відеосюжеті Андрія Гнатюка. 

Вартість рентген-установки – понад 400 тисяч гривень.

«В Австралії дуже сильна підтримка України, і я з тих багатьох людей, хто хоче допомогти українцям», – каже волонтерка. Вона ж тут залишиться на три місяці, буде допомагати у волонтерському хабі фонду та ділитися досвідом з місцевими медиками. 

Уся британська допомога адресована відділенню нейрохірургії Волинської обллікарні. Рентген-апарат лікарі задіюватимуть під час операцій для виявлення та видалення сторонніх тіл. Установка мобільна, і її можна прилаштовувати так, як зручно хірургічній команді. 

Хірургічне обладнання, яке привіз фонд, уже встановили в операційній. Адже те обладнаня, яке мала ліканя, вже вичерпало свій ресурс.

Більше –  у відео. 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024