Повний спектр медичних послуг: як працює ургентне відділення Волинської обласної лікарні

07 Березня 2023, 11:18
Як працює ургентне відділення Волинської обласної лікарні 1254
Як працює ургентне відділення Волинської обласної лікарні

Ургентне відділення Волинської обласної клінічної лікарні має чи не найкраще обладнання для швидкої реакції на невідкладні стани в пацієнтів.

Зокрема, тут є комп'ютерний томограф, ангіограф, рентгени, дві операційні та ціла команда професіоналів, які готові надати допомогу в будь-який час дня чи ночі. Детальніше про роботу приймального відділення Волинської обласної лікарні розповів його завідувач Микола Пемпко в проєкті Телемедицина на 12 Каналі.

За словами завідувача відділення, раніше у лікарнях були приймальні відділення, де цілодобово чергував лікар, як правило – терапевт, який залучав при необхідності різних спеціалістів. Максимум, що робилося у приймальному відділенні – це загальний аналіз крові, сечі, цукру в крові, кардіограма. Дуже часто пацієнти приймалися за живою чергою, тож коли були екстрені невідкладні стани, починалися певні проблеми. 

У 2021 році при лікарнях відкрилися нові відділення за форматом відділень екстреної медичної допомоги. Ці відділення відкривалися при лікарнях, які могли надати певний спектр медичних послуг та забезпечені певними фахівцями та обладнанням. Ці фахівці мали бути або на чергуванні, або в доступності 30-40 хвилин. Це, за словами лікаря, значно покращує надання медичної допомоги пацієнтам, особливо в станах. коли людина не може чекати. 

Більше – у відео. 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024