Коли завершиться зимова хвиля коронавірусу

05 Березня 2023, 14:25
Коли завершиться зимова хвиля коронавірусу 1958
Коли завершиться зимова хвиля коронавірусу

Зимова хвиля COVID-19 в Україні закінчиться вже до середини березня, а зниження захворюваності на короновірус відбудеться до кінця місяця.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін «Укрінформу»

«Другий тиждень березня буде завершенням зимової хвилі коронавірусної інфекції. Показники  захворюваності в кінці березня мають бути на доволі низькому рівні», – уточнив Кузін.

У МОЗ не очікують швидкого підвищення захворюваності навіть на фоні поширення штаму коронавірусу «Кракен». 

«Поява штаму Omicron XBB.1.5 призводить до того, що зростання відбувається, але воно незначне в межах країни» – сказав головний санлікар.

З перших днів 2023 року в Україні фіксують несуттєве зростання кількості випадків захворювання на COVID-19. Як розповів тоді міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, ситуація з захворюванням у країні стабільна, тому що в середньому в лікарнях перебуває 3,5-4 тисячі пацієнтів. А госпіталізація нових не превалює над тією кількістю, яка виписується.

А 24 січня в Україні виявили штам коронавірусу «Кракен». Цей штам знайшли в Сумській області у людини, яка не мала щеплення від коронавірусу. А 2 березня новий  підвид коронавірусу OMICRON XBB.1.5 виявили ще у двох областях.

Читайте також: Чи безпечно вакцинувати жінку проти COVID-19, якщо у неї місячні: роз'яснення імунолога

В Україні циркулює 12 різних підтипів Омікрону, – МОЗ

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024