Як перевірити, яку зарплату отримують керівник медзакладу, лікарі та медсестри

02 Березня 2023, 16:34
Як перевірити, яку зарплату отримують керівник медзакладу, лікарі та медсестри 4530
Як перевірити, яку зарплату отримують керівник медзакладу, лікарі та медсестри

Прозорість та підзвітність – головні принципи Національної служби здоров'я України. Тому всі дані про рух коштів за Програмою медичних гарантій Нацслужба здоров'я оприлюднює у зручній формі дашбордів. 

На сайті НСЗУ у розділі «Е-дані» / «Аналітичні панелі (Дашборди)» розміщені 22 аналітичні панелі, які містять інформацію про різні показники роботи медичних закладів, йдеться на сторінці установи у фейсбуці

Одним із таких дашбордів є «Звіт про доходи та витрати надавачів медичних послуг (окремі показники)». Він містить інформацію про структуру доходів та витрат медичних закладів, зокрема яку заробітну плату отримують керівники медзакладів, лікарі, медсестри та інші працівники.

Ця інформація може бути корисна для місцевих органів влади, які є власниками медзакладів, керівників лікарень та працівників – для порівняння із сусідніми медзакладами чи медзакладами з подібними доходами.

На дашборді можна вибрати дані за областю, періодом звітування, видом медичної допомоги, населеним пунктом чи медичним закладом. Також тут відображається інформація в табличному та візуалізованому вигляді, що дозволяє порівнювати різні медичні заклади.

Наприклад, у 1-3 кварталі 2022 року в Україні в середньому керівники медзакладів отримували 36,6 тисяч грн, лікарі – 20,8 тич. грн, середній медперсонал – 14,8 тис. грн.

Найвищу зарплату лікарям у цей період виплачувала Іванківська лікарня в Херсонській області - 59,6 тис. грн, Тернопільський обласний центр реабілітації та розвитку дитини - 52,4 тис. грн. Медсестри найбільше отримували в Старобільському ЦПМСД (Луганська область) – 65,4 тис. грн, Луганському регіональному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф – 42,2 тис. грн.

Серед керівників найбільша заробітна плата була в Старобільському ЦПМСД – 164,6 тис. грн, Стебницька міська лікарня (Львівська область) - 71, тис. грн.

Перейти до дашборду можна за посиланням: https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/1-hc. Дані про структуру придбання міститься на шостій сторінці – «Фонд оплати праці» .

Також на цьому дашборді можна перевірити:

  • скільки медзаклад отримав коштів від НСЗУ, місцевих бюджетів та благодійників? https://cutt.ly/B30KkGc.

  • скільки медзаклади витрачають на ліки, оплату праці, та капітальні інвестиції? https://cutt.ly/C8fobsi.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024