У Волиньраді оцінили можливості інтеграції Ківерцівського медколеджу та Волинського медінституту

01 Березня 2023, 18:34
Депутати Волиньради оцінили можливості розвитку Ківерцівського медичного коледжу 2841
Депутати Волиньради оцінили можливості розвитку Ківерцівського медичного коледжу

Керівництво та депутати обласної ради здійснили виїзну нараду з оцінки можливостей розвитку Ківерцівського медичного коледжу.

Візит відбувся у світлі минулорічного сесійного рішення Волиньради про інтеграцію медколеджу у структуру Волинського медичного інституту, йдеться на сторінці обласної ради у фейсбуці.

Мета трансформації не лише в оптимізації мережі обласних комунальних закладів в умовах децентралізації і пов’язаних з нею нових бюджетних процесів, але й у намаганні відшукати оптимальні моделі перспективного розвитку цього освітнього закладу. Адже ще чотири роки тому у Ківерцівському медколеджі здобували освіту майже 900 студентів, сьогодні ж їх утричі менше.

Голова обласної ради Григорій Недопад, його перший заступник Юрій Поліщук, заступник Григорій Пустовіт, очільники постійних депутатських комісій Орест Маховський, Анатолій Вітів та Юрій Ройко, а також профільні фахівці апарату облради предметно ознайомилися із матеріально-технічною базою освітнього закладу та його кадровим потенціалом. У виїзній нараді взяв участь і Ківерцівський міський голова Олександр Ковальчук.

 

Директорка Тетяна Комшук розповіла, що база коледжу – це шість корпусів, п'ять з яких розташовані компактно на одній території. Це приміщення для теоретичних і практичних занять, бібліотека, спортивна та тренажерна зали, а також актова на 400 місць, є взірцево облаштоване укриття, два гуртожитки для сотні студентів, котельне господарство з комбінованими теплоносіями – газовим та твердопаливним. 

Що ж до освітнього процесу, то у найближчих планах – запровадження нових спеціалізацій з одночасним їх поєднанням з уже наявними, йдеться, зокрема, про паліативну допомогу, парамедицину та медсестру сімейної медицини. Із проблематики вона озвучила погане транспортне сполучення, а то і його відсутність із окремими навколишніми громадами, що почасти обмежує абітурієнтський вибір коледжу.

Керівництво обласної ради відзначило не лише хорошу матеріально-технічну базу освітнього закладу, а й ретельний господарський підхід до її утримання. Висновок: – є реальні можливості для розвитку коледжу у цілком осяжній перспективі. Шляхи досягнення цілей будуть визначені після обговорення у профільних депутатських комісіях.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
27.03.2024