У Польщі понад дві тисячі українських бійців зможуть пройти реабілітацію

24 Лютого 2023, 15:31
У Польщі понад дві тисячі українських бійців зможуть пройти реабілітацію 959
У Польщі понад дві тисячі українських бійців зможуть пройти реабілітацію

Лікування та реабілітацію в Польщі зможуть пройти 2,5 тисячі українських захисників.

Як передає УНІАН, про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час брифінгу з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким у п'ятницю, 24 лютого в Києві.

«Є пропозиція від прем'єр-міністра щодо 2,5 тисячі наших військових – вони можуть отримувати допомогу щодо лікування та реабілітації в Польщі. Я дуже дякую», – сказав Зеленський.

За словами президента, вони з Моравецьким відвідали один із київських госпіталів, де проходять лікування поранені захисники України.

«Дійсно, поки триває війна, ми повинні посилюватися такими партнерами і такими можливостями. Я впевнений, що це залишиться в історії народів доброю пам'яттю», – зазначив глава держави.

Лікування військових за кордоном

В липні минулого року стало відомо, що Україна домовилась з Польщею про лікування поранених українських військових. Тоді зазначалось, що Міноборони працює з ЄС за спільними програмами щодо надання допомоги у лікуванні військових, також проводиться робота з налагодження контактів окремо з кожною країною.

Україна з початку повномасштабного вторгнення російських військ отримала від західних партнерів ліків, медичних виробів та медичного обладнання на 11 млрд грн.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024