Як мешканкам Шаччини та Любомльщини пройти мамографію у Любомльському ТМО

22 Лютого 2023, 16:39
Мамографія у Любомльському ТМО 1191
Мамографія у Любомльському ТМО

Рак молочних залоз є одним із найбільш поширених захворювань у світі. В Україні рак грудей теж лідирує серед жіночих онкологічних хвороб.

Мамографія – це поширений, точний і найбільш ефективний спосіб обстеження здоров’я грудей на сьогодні. Достовірність результатів обстеження молочних залоз залежить і від якісного та сертифікованого обладнання, і від кваліфікації лікаря, що робить оцінку результатів, йдеться на сторінці Любомльського ТМО у фейсбуці

За рік у Любомльському ТМО зробили 1296 мамографій, за рахунок чого отримали від Нацслужби здоров’я 301,9 тисячі гривень.

Коли необхідно робити мамографію

Якщо нічого не турбує, то після 40 років. Профілактично потрібно робити раз на 2 роки або 1 раз на рік за умови, що виявлені зміни. Якщо є потреба частіше проводити контроль, то між скринінгами мамографії можна робити УЗД молочних залоз.  Найкраще проходити такі обстеження в першій половині менструального циклу.

Що покаже мамографія

За допомогою мамографії можна виявити:

  • доброякісні новоутворення;
  • зміни тканин, що потребують додаткового обстеження;
  • злоякісні утворення.

Як пройти мамографію

Спершу потрібно взяти направлення в вашого сімейного лікаря або ж можна отримати у лікаря первинної медичної допомоги (терапевта/сімейного лікаря, педіатра), якщо ви втратили зв’язок зі своїм «сімейником». Направлення може виписати лікуючий лікар у разі відповідних показань.

Нагадуємо, що під час дії воєнного стану направлення може бути як електронним, так і паперовим.

Записатися на обстеження можна за тел. 063-250-09-90.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024